Ο Απόλλων απέφυγε στο... τσακ δεύτερη περίπτωση Ρομπέρζ

Μόνο λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση του Φανούριου Κωνσταντίνου πως ο επίσημος Απόλλωνας δεν έχει πει κουβέντα για περιθωριοποίηση-παραγκωνισμό του Μάριου Στυλιανού, ο 26χρονος άσος υπέγραψε στην Ανόρθωση ως αντάλλαγμα για τον Δημήτρη Δημητρίου.

Οι ανταλλαγές παικτών, και δη Κυπρίων, σπανίζουν στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου και, όπως συμβαίνει στον υπόλοιπο πλανήτη, δεν γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Αντιθέτως, κρύβουν κατά κανόνα πολλή προεργασία και μπόλικο παρασκήνιο. Παρασκήνιο που ο paparazzo έχει και αποκαλύπτει για την ανταλλαγή Στυλιανού-Δημητρίου…

Η συμφωνία με τον Ενσούε έκανε τον 26χρονο άσο να καταλάβει ότι τα 509 λεπτά του την περασμένη σεζόν θα γίνονταν (πολύ) λιγότερα την ερχόμενη. Από τις ομάδες που ενδιαφέρθηκαν η Ανόρθωση του έκανε την καλύτερη προσφορά: κλειστό τριετές συμβόλαιο (με €70.000 κάθε χρόνο), αρκεί να μείνει ελεύθερος από τον Απόλλωνα.

Ο παίκτης ζήτησε την ελευθέρας του, ωστόσο η διοίκηση των «κυανολεύκων» αντιπρότεινε την ανταλλαγή του με τον 20χρονο τερματοφύλακα της «Κυρίας», Δημήτρη Δημητρίου. Το μοντέλο απορρίφθηκε αμέσως από το σύλλογο της Αμμοχώστου.

Στον Στυλιανού προτάθηκε από τον Απόλλωνα να υπογράψει τριετές συμβόλαιο (με €80.000 κάθε χρόνο) και να δοθεί δανεικός είτε στη Νέα Σαλαμίνα είτε στην Ένωση, ανάλογα με τη δική του προτίμηση.

Πίσω από αυτήν την προσφορά βρισκόταν η απόφαση του Σωφρόνη Αυγουστή να θέσει εκτός πλάνων τον παίκτη, ο οποίος ήταν ενήμερος για τις προθέσεις του προπονητή. Η επόμενη κίνηση του Στυλιανού ήταν να ρωτήσει τον Απόλλωνα πόσα ήθελε για να λύσει το συμβόλαιό του, το οποίο είχε ανανεωθεί μονομερώς από τους «κυανολεύκους» ως τον Μάιο του 2020.

Η διοίκηση ήξερε ότι, αν ο παίκτης δεν δεχόταν την πρότασή της, τότε είχε δύο επιλογές: είτε να τον αφήσει ελεύθερο (και ο Στυλιανού να καταλήξει στην Ανόρθωση χωρίς αποζημίωση), είτε να… φορτωθεί έναν δεύτερο «Ρομπέρζ», αφού ο παίκτης θα πληρωνόταν, δίχως να παίζει.

Κι επειδή στην περίπτωση Στυλιανού ο ποδοσφαιριστής μπορούσε τον Ιανουάριο να συμφωνήσει με όποια ομάδα ήθελε, στον Απόλλωνα το σκέφτηκαν διαφορετικά και πρότειναν στην Ανόρθωση την ανταλλαγή του με τον Δημητρίου συν ένα ποσό της τάξης των €50.000. Οι ιθύνοντες της «Κυρίας» ρώτησαν τον Τιμούρ Κετσπάγια, ο Γεωργιανός έδωσε την έγκριση του και όλα πήραν το δρόμο τους…