Ο Tζουμ είναι λαχείο για τον άξονα (vids)

Για ένα ακόμη καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να κινηθεί μέσα 'στενό' οικονομικό πλαίσιο μεταγραφικά. Κι αν το περσινό εγχείρημα στέφθηκε με μια σχετική επιτυχία (μην ξεχνάμε πως πριν ξεκινήσει η περσινή σεζόν και -6 στην πλάτη, δεν ήταν λίγοι όσοι είχαν εκφράσει ανησυχία υποβιβασμού), φέτος μοιάζει με υποχρέωση να γίνει ένα βήμα παραπάνω.

Αν και οι 'πράσινοι' ήταν ανέκαθεν το αντίπαλο δέος του Ολυμπιακού στις παραδοσιακές κόντρες τους για τον τίτλο του πρωταθλητή, τη νέα σεζόν η κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου θα σημάνει μια άκρως παραγωγική εξέλιξη για τον Παναθηναϊκό.

Προφανώς και θα χρειαστεί ενίσχυση του ρόστερ μέσα από τις μεταγραφές και σε θέσεις/ρόλους που ταλαιπωρήθηκαν πέρσι ο Γιώργος Δώνης και ο παίκτες του. Και ακριβώς εξαιτίας της 'μνημονιακής' οικονομικής πολιτικής, ο Νίκος Νταμπίζας με τον τεχνικό του 'τριφυλλιού' δεν έχουν την πολυτέλεια να... απλωθούν, αλλά να ψάξουν για περιπτώσεις που συνδυάζουν τα αγωνιστικά 'θέλω' με τα 'μπορώ' της τσέπης.

Για τα δεδομένα που ισχύουν στο στρατόπεδο των 'πρασίνων', αυτός ο -ιδανικός- συνδυασμός συναντάται στο πρόσωπο του Αρνό Τζουμ. Ένα πρόβλημα που είχε πέρσι ο Παναθηναϊκός ήταν η παραγωγή/δημιουργία παιχνιδιού στην 'κουλούρα'. Από την θέση '6' μέχρι την μεοσεπιθετική γραμμή διαπιστώθηκε έλλειψη συνέπειας στην μεταφορά/κράτημα/κουβάλημα της μπάλας, τον ρυθμό και τις σίγουρες μεταβιβάσεις. Ο Κουρμπέλης έδωσε λύσεις χαμηλά και ο Μπουζούκης ψηλά στον άξονα, όμως στον χώρο ενδιάμεσα υπήρξαν μόνο εκλάμψεις από τους Χρήστο Δώνη και Κάτσε, με τον Τζανδάρη σε ρόλο ρεζέρβας.

Τα νούμερα της στατιστικής από την θέση '8' ήταν ιδιαίτερα φτωχά, πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό, έστω αυτής της ζόρικης εποχής. Ο Τζανδάρης σε 651 λεπτά συμμετοχής δεν έγραψε γκολ ή ασίστ, το ίδιο συνέβη και με τον Στάικο που έπαιξε 815 λεπτά. Ο Δώνης σημείωσε 1 γκολ σε 27 συμμετοχές (1795') και κάπως... σάλεψε ο Κάτσε με 2 γκολ και 2 ασίστ σε 22 εμφανίσεις (1660'). Ο συνολικός απολογισμός της θέσης ωστόσο είναι απογοητευτικός.

Επομένως η λογική απόκτησης ενός ποδοσφαιριστή στον άξονα με ικανότητα να συνδέσει τις γραμμές, να κρατήσει την μπάλα, να την προωθήσει μεσοεπιθετικά και γενικά να έχει ενεργό ρόλο στο build up των επιθέσεων, είναι όχι μόνο ορθή αλλά αποτελεί και επιτακτική ανάγκη. Γιώργος Δώνης και Νίκος Νταμπίζας έχουν στόχο την απόκτηση δύο κεντρικών μέσων. Ο ένας με ρόλο anchor man, ο άλλος με στοιχεία που ταιριάζουν σε πιο ψηλά μέτρα στον άξονα.

Αυτόν τον παίκτη δείχνει να έχει βρει ο Παναθηναϊκός στο πρόσωπο του Αρνό Τζουμ. Ο Καμερουνέζος διεθνής (17 συμ.) έχει αγωνιστεί στις Άντερλεχτ, Ρόντα (136 συμ., 11 γκολ, 1 ασίστ), Ακισάρ, Λεχ Πόζναν και από το 2015 έχει μια γεμάτη παρουσία με την φανέλα της Χαρτς (132 συμ., 15 γκολ, 18 ασίστ). Γρήγορα έπεισε το κοινό της ομάδας του Εδιμβούργου για τις ικανότητες του, έτσι ανταμείφθηκε με ένα τραγούδι που μιλά για την καταγωγή του, την απέχθεια του για τους "γ@...ους Hibbies" (οπαδοί της Χιμπέρνιαν) και το χρώμα της φανέλας που φοράει παίζοντας για την Χαρτς. Βάλτε ακουστικά ή ανοίξτε τα ηχεία και απολαύστε υπεύθυνα:

Οκ, πέρα από το ξεκαρδιστικό τραγούδι, ο Αρνό Τζουμ είναι πράγματι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση μέσου. Γρήγορος, πολύ δυνατός, με γερά πατήματα στο χορτάρι, καλή πρώτη επαφή και κράτημα της μπάλας, ξέρει να χρησιμοποιεί σωστά το κορμί του, έχει κλειστή ντρίμπλα και παρουσιάζει ιδιαίτερη ικανότητα στον αέρα. Παίζει με ψηλά το κεφάλι, προσόν που του επιτρέπει να αντιλαμβάνεται τις κινήσεις των συμπαικτών του στον χώρο και να τους τροφοδοτεί ανάλογα. Με λίγα λόγια, διαθέτει το 'πακέτο' που ψάχνει ο Παναθηναϊκός για την θέση '8'. Τα φυσικά του προσόντα (ταχύτητα/δύναμη/αποτελεσματικότητα στον αέρα) του επιτρέπουν να αγωνιστεί και σε πιο ανασταλτικό ρόλο.

Σε κάθε περίπτωση, ο Τζουμ μοιάζει με 'λουκούμι' για τον άξονα της μεσαίας γραμμής των 'πρασίνων'. Όχι μόνο όσον αφορά τα αγωνιστικά του στοιχεία, αλλά συνάμα και τα οικονομικά προαπαιτούμενα. Μένει ελεύθερος από την Χαρτς, επομένως δεν χρειάζεται να αποζημιωθεί η ομάδα, ενώ οι ετήσιες απολαβές του δεν είναι απαγορευτικές. Υπάρχει όμως και το 'αλλά'... Που αφορά την συμμετοχή του παίκτη στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, γεγονός που ενδέχεται να ανεβάσει το κασέ του ή ακόμη χειρότερα να προσελκύσει το ενδιαφέρον περισσότερων συλλόγων. Ήδη ο Τζουμ βολιδοσκοπείται από 4-5 ακόμη ομάδες πλην του Παναθηναϊκού. Φυσικά και η Χαρτς θα ήθελε να τον κρατήσει.

Ο Νίκος Νταμπίζας πάντως -με τη σύμφωνη γνώμη του Γιώργου Δώνη- είναι διατεθειμένος να περιμένει τον παίκτη όσο χρειαστεί, 'δουλεύοντας' την περίπτωση του μεθοδικά και εξαντλώντας τις οικονομικές δυνατότητες του διαθέσιμου μπάτζετ για την συγκεκριμένη υπόθεση. Και αυτό γιατί δεν είναι απλό να βρεθούν σε αφθονία περιπτώσεις, που να συνδυάζουν σε υψηλό βαθμό την αναλογία ποιότητας/τιμής.
Πηγή: contra.gr

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτικό βίντεο ντοκουμέντο από την ενέδρα στην Ανθούπολη-Δίπλα δίπλα δράστες και θύμα
ΒΙΝΤΕΟ: Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Τα νούμερα, τα απρόοπτα και τα ενδιαφέροντα της υποβολής υποψηφιοτήτων
Απέσυρε την υποψηφιότητα της με ριπή κατά της ηγεσίας του ΔΗΚΟ η Μαρία Τοφινή-Τσαντίλα
Στηρίζουν Νίκο Νικολαΐδη οι «Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένοι Κύπριοι Κυνηγοί» στη Λεμεσό
Ηχηρά ονόματα στους προτείνοντες και υποστηρίζοντες των υποψηφίων-Στηρίζει Γεάδη και Πελεκάνο η Παρισινού
Στην εξίσωση δύο εμπρησμοί στη Λευκωσία και μια βόμβα στον Πρωταρά-Είχε κληθεί για κατάθεση το «Δημητρούι»
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
63 υποψηφιότητες για τις έξι θέσεις Ευρωβουλευτών-Αρχίζει η ετοιμασία του ψηφοδελτίου