«Η Νέα Σαλαμίνα μού είπε να περιμένω, δεν ξέρω γιατί δεν αποφάσισε…»

Νέα σελίδα στην καριέρα του Ρενάτο Μαργκάσα, ο οποίος την επόμενη διετία θα φορέσει τη φανέλα της Ανόρθωσης.

Μιλώντας στον Super Sport FM ανάφερε το λόγο που αποφάσισε να αφήσει τη Νέα Σαλαμίνα, το τηλεφώνημα που πήρε από τον Τιμούρ Κετσπάγια και σχολίασε τι περιμένει ενόψει της νέας χρονιάς.

Είσαι στην Πορτογαλία αυτές τις ημέρες; «Ναι, είμαι εδώ με την οικογένειά μου, να απολαύσω λίγο αυτές τις ημέρες και να επιστρέψω. Από Δευτέρα θα ξεκινήσουμε προπονήσεις».

Ποιος είναι ο στόχος της Ανόρθωσης; Πρέπει να επιστρέψει σε πρωταγωνιστικούς ρόλους: «Αυτό θέλουμε, είναι σημαντικό η Ανόρθωση να είναι δυνατή. Όχι μόνο για εμάς αλλά και για το πρωτάθλημα. Θα παλέψουμε για αυτό. Πιστεύω στον προπονητή, πιστεύω στην ομάδα, θέλουμε να φτιάξουμε ένα καλό κλίμα και να πάμε καλά στο πρωτάθλημα».

Πώς αποφάσισες να αγωνιστείς στην Ανόρθωση; «Ήθελα να παίξω σε μεγάλη ομάδα, η Σαλαμίνα μου έδωσε την ευκαιρία μετά την Ομόνοια. Σίγουρα πρέπει να τους ευχαριστήσω όλους. Μετά που με πήρε τηλέφωνο ο Κετσπάγια, αποφάσισα αμέσως να πω το «ναι». Είναι μια καινούργια αρχή για μένα, μια καινούργια ευκαιρία να δείξω ότι μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικό. Τώρα θέλω να κάνω κάτι σημαντικό σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η Ανόρθωση. Να προσπαθήσουμε κάθε παιχνίδι για το καλύτερο και να πάρουμε τίτλους».

Γιατί αποφάσισες να φύγεις από τη Νέα Σαλαμίνα; «Ξέρουν πολύ καλά στην ομάδα, ότι μιλούσαμε εδώ και μήνες για να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας για ακόμη ένα χρόνο, μου έλεγαν να περιμένω, όμως δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν αποφάσισαν. Η διοίκηση μου είπε να περιμένω, από το Φλεβάρη όμως τους είπα ότι αν είχα πρόταση θα έφευγα το καλοκαίρι. Ήρθε η πρόταση και πήρα την απόφαση».
 
 
Έπαιξε ρόλο ο Τιμούρ σε αυτή την απόφαση; «Ναι. Η νοοτροπία του. Πολλές φορές βρεθήκαμε και μιλήσαμε, μου αρέσει η νοοτροπία που έχει. Νομίζω ότι έχουμε χημεία και από τι στιγμή που γνωρίζω τι θέλει να κάνει ο Τιμούρ αλλά και τι θέλει από μένα, αποφάσισα από την πρώτη στιγμή να υπογράψω».

Θα είναι καλύτερη η Ανόρθωση από πέρσι; Και οι άλλες ομάδες έχουν γίνει πιο δυνατές:«Πρέπει να είμαστε καλύτεροι από πέρσι. Δε θέλω να σκεφτώ ότι η Ανόρθωση θα έχει μια χρονιά σαν τη περσινή, θέλουμε να κάνουμε δυνατή ομάδα, έμειναν παίκτες που είναι καλοί. Τονίζω ότι πρέπει να φτιάξουμε μια ομάδα, δεν είναι σημαντικό να έχεις μεγάλους παίκτες, το σημαντικό είναι να έχουμε μια ομάδα, να παλεύουμε ο ένας για τον άλλο».

Μετά από αυτά τα δυο χρόνια θα σταματήσεις το ποδόσφαιρο; Το έχεις σκεφτεί καθόλου; «Όχι, ακόμη, έχω χρόνια να παίξω ποδόσφαιρο. Δεν θα είναι τα τελευταία μου, θέλω να παίξω ακόμη 4-5 χρόνια. Ούτε να το σκεφτώ δε θέλω. Εγώ νιώθω πολύ καλά και τα τελευταία χρόνια έπαιξα 30-35 παιχνίδια κάθε χρόνο. Έχω πολλά να μάθω, πολλά να δώσω και θέλω να το αποδείξω αυτό».

Για την Εθνική ομάδα: «Η Εθνική ομάδα θα είναι πάντα η ομάδα μου. Θα είμαι πάντα εκεί, ξέρουν όλοι πως νιώθω όταν αγωνίζομαι στην Εθνική. Θέλω να βοηθήσω, και τους νεαρούς που ξεκίνησαν τώρα να αγωνίζονται».

Ένα μήνυμα στον κόσμο της Ανόρθωσης που είναι «διψασμένος»: «Και εγώ είμαι διψασμένος. Θέλω τον κόσμο να δώσει το παρών του στο Λιοπέτρι στην 1η προπόνηση. Θέλω να βλέπω ένα γεμάτο «Αντώνης Παπαδόπουλος» κάθε εβδομάδα για να φτάσουμε στο στόχο μας».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί