Χειροπέδες στον Μισέλ Πλατινί-Καταγγελίες για διαφθορά

Η Αστυνομία της Γαλλίας συνέλαβε τον πρώην πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, για την υπόθεση της ανάθεσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ! 

Θυμίζεται ότι ο παλαίμαχος Γάλλος ποδοσφαιριστής έχει ήδη τιμωρηθεί και έχει χάσει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδιας λόγω της παράτυπης, όπως αποδείχθηκε, πληρωμής 1.700.000 ευρώ από τον Σεπ Μπλάτερ το 2011, τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές που κέρδισε ο Ελβετός παράγοντας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το σκάνδαλο με το Μουντιάλ στο Κατάρ και η μη εμπλοκή του Μάριου Λευκαρίτη

Ο άλλοτε κορυφαίος παίκτης του κόσμου ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα αυτά αφορούσαν την εργασία του ως σύμβουλος της FIFA μεταξύ 1998 και 2001 και πως τα ζήτησε με καθυστέρηση εννέα ετών, θεωρώντας ότι έχει προφορικό συμβόλαιο με τον Μπλάτερ, κάτι που έχει νομική ισχύ στην Ελβετία.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο Πλατινί εμπλέκεται και σε άλλο σκάνδαλο καθώς η σημερινή σύλληψή του έγινε κατόπιν έρευνας που αφορά παρατυπίες στην ανάθεση του Μουντιάλ που θα γίνει σε τρία χρόνια στο Κατάρ. 

Έτσι κι αλλιώς, εδώ και αρκετό καιρό υπάρχουν καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο δόθηκε η διοργάνωση στους Καταριανούς. 

Πηγή: Gazzeta.gr