«Στην Ανορθωση αφήνουν πολλά στον προπονητή να αποφασίσει, δεν είναι πάντα καλό»

Τις προηγούμενες ημέρες έδιναν και έπαιρναν τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Γκόρντον Σίλντενφελντ να βρίσκεται σε επαφές με τον Παναθηναϊκό για να επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, σε δημόσιες δηλώσεις του, διέψευσε αυτό το σενάριο, όμως στην Ελλάδα εξακολουθούν να το συντηρούν, και ας ο Κροάτης στόπερ διατηρεί συμβόλαιο με την Ανόρθωση μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

Η ελλαδική ιστοσελίδα sportdog.gr επικοινώνησε με τον πρώην συμπαίκτη του Σίλντενφελντ, Ντάνιελ Πράνιτς, για να μιλήσει για τον 37χρονο ποδοσφαιριστή.
 
«Ο Γκόρντον έχει μία γεμάτη καριέρα. Είναι καλός παίκτης. Αυτό και μόνο είναι αρκετό» ανάφερε, ενώ σχολιάζοντας τη φημολογία περί επιστροφής του Σίλντενφελντ στον Παναθηναϊκό, ο ίδιος δηλώνει άγνοια: «Κάτι άκουσα γι' αυτό, αλλά δεν ξέρω αν αληθεύει. Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός έχει πολλά οικονομικά προβλήματα. Λυπάμαι που το ακούω, αλλά εύχομαι να επιστρέψει το κλαμπ στην κανονικότητα. Σε κάθε περίπτωση στον Παναθηναϊκό, αν επιστρέψει, θα είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες. Παρακολούθησα τον Παναθηναϊκό την περασμένη χρονιά και ξέρω ότι έπαιξε με πολλούς νεαρούς παίκτες. Οι νέοι παίκτες μπορούν να γίνουν καλύτεροι, αλλά τα αποτελέσματα τα φέρνει η εμπειρία. Ένας-δύο παίκτες όπως ο Γκόρντον, μπορούν να δώσουν επιπλέον στοιχεία στην ομάδα».

Η ηλικία του Σίλντενφελντ σύμφωνα με τον πρώην συμπαίκτη του δεν παίζει μεγάλο ρόλο. «Εγώ είμαι 37 και την περασμένη σεζόν ήμουν στο καλύτερο επίπεδο στο κυπριακό πρωτάθλημα. Για μένα η ηλικία δεν σημαίνει τίποτα. Ο Γκόρντον είναι επαγγελματίας. Ξέρω να δουλεύει. Οπότε είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στη Super League», επισημαίνει.
 
Επιπλέον ο Πράνιτς σχολίασε και την κατάσταση στην Ανόρθωση και την εικόνα της ομάδας στην περσινή χρονιά: «Δεν ήταν η καλύτερη χρονιά για μας. Χάσαμε πολλούς βαθμούς και δεν μπορέσαμε να δώσουμε μάχη για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι άνθρωποι του κλαμπ αφήνουν πολλά πράγματα πάνω στον προπονητή για να αποφασίσει. Αυτό δεν είναι πάντα καλό. Ένα άτομο στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να κάνει τα πάντα, χρειάζεται συνδυασμός δυνάμεων. Ελπίζω τα πράγματα να πάνε καλύτερα στην Ανόρθωση».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ