Roland Garros: Ξανα στον τελικό ο Τιμ, απέκλεισε τον Τζόκοβιτς

Σε έναν αγώνα που ξεκίνησε την Παρασκευή, αλλά λόγω καιρού ολοκληρώθηκε το Σάββατο ο Ντομινικ Τιμ επικράτησε με 6-2, 3-6, 7-5, 5-7, 7-5 επί του Νόβακ Τζόκοβιτς και για δεύτερη διαδοχική χρονιά θα βρεθεί στον τελικό του Roland Garros απέναντι στον Ραφαέλ Ναδάλ.

Ο Αυστριακός ήταν πραγματικά απολαυστικός, επιβεβαίωσε ότι στο χώμα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα και θα προσπαθήσει να το αποδείξει και απέναντι στον "Ράφα".

Ο αγώνας είχε τρεις διακοπές λόγω βροχής και συνολικά κράτησε 4 ώρες. Σε αντίθεση με χτες που οι δύο αθλητές δεν μπορούσαν να παίξουν τένις εξαιτίας του έντονου αέρα, σήμερα προσέφεραν πλούσιο θέαμα και ίσως το καλύτερο ματς της χρονιάς.

Τζόκοβιτς και Τιμ τα έδωσαν όλα με τον 25χρονο Αυστριακό να χαμογελά στο τέλος. Κάπως έτσι μπήκε τέλος σε ένα εκπληκτικό σερί που είχε χτίσει ο Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος ήταν αήττητος επί 26 ματς σε Grand Slam έχοντας κατακτήσει πέρσι το Γουίμπλεντον και το US Open και φέτος το Australian Open.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το ματς την Παρασκευή διεκόπη με το σκορ στο 1-1 σετ και στο τρίτο ο Τιμ ήταν μπροστά με 3-1. Το Σάββατο ο "Νόλε" μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να φέρει το τρίτο σετ στα ίσα (4-4), αλλά τελικά ο Αυστριακός έμεινε ψύχραιμος έκανε ξανά break στον Σέρβο και έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 7-5.

Στο τέταρτο σετ ο Τζόκοβιτς με break προηγήθηκε με 4-2, αλλά ο Αυστριακός απάντησε αμέσως για το 4-4. Έτσι και πάλι όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες με τον "Νόλε" αυτή τη φορά να είναι πιο πιεστικός, να παίρνει το σετ με 7-5 και να στέλνει το ματς στο πέμπτο σετ.

Εκεί είχαμε μία ακόμα απολαυστική μάχη. Ο Τιμ όντας καταιγιστικός προηγήθηκε με 4-1 πριν η βροχή στείλει για τρίτη και τελευταία φορά τους δύο αθλητές στα αποδυτήρια. Με την επιστροφή τους ο Αυστριακός είχε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 5-1, αλλά ο Τζόκοβιτς έμεινε ζωντανός και με δύο διαδοχικά game μείωσε σε 4-3. Ο Τιμ στη συνέχεια το σερβίς τους και είχε διπλό match point, όμως δεν μπόρεσε να κλείσει το ματς.

Έτσι, ο Τζόκοβιτς το εκμεταλλεύτηκε και έφερε το σετ στα ίσα κάνοντας το 5-5. Στα επόμενα δύο games ο Τιμ κυριάρχησε απόλυτα και στο τρίτο match point που δημιούργησε έφτασε στη μεγάλη νίκη η οποία του εξασφαλίζει την επάνοδο του στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

 

Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ