Χάμιλτον: «Αφιερωμένη η νίκη στον Νίκι»

Ένας χαρούμενος μεν, αλλά συγκινημένος Λιούις Χάμιλτον με σπασμένη φωνή αφιερώνει την νίκη του, μετά το τέλος του αγώνα, στον Νίκι Λάουντα που μας άφησε στην αρχή της εβδομάδας.

«Το πνεύμα του Νίκι ήταν μαζί μου» είπε ο Λιούις Χάμιλτον σε συνέχεια όλων των δηλώσεών του για τον μεγάλο Νίκι Λάουντα. Ο Χάμιλτον κέρδισε τον αγώνα μετά από μια μάχη με τον Φερστάπεν που κράτησε σχεδόν 50 γύρους. Ο Βρετανός συνεχώς έκανε παράπονα στον ασύρματο για τα φθαρμένα του ελαστικά και κυρίως για το εμπρός αριστερό, το οποίο είχε και οπτική φθορά που φαινόταν στα τηλεοπτικά πλάνα.

Ωστόσο, εκτός του γεγονότος πως η Mercedes απέκλεισε την πιθανότητα να κάνει πιτ στοπ, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πως συνεχώς στον ασύρματο μπλοφάρουν. Εφόσον δεν υπήρξαν μπλοκαρίσματα και ο ρυθμός δεν είχε πέσει σε τρομακτικό βαθμό, η αλήθεια ήταν πως ναι μεν υπήρχε πρόβλημα με τα ελαστικά, όχι όμως στον βαθμό που ο Χάμιλτον ανέφερε στον ασύρματο.

Ο ίδιος ανέφερε «Πρέπει να ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας της καριέρας μου. Ήταν πολύ δύσκολο να κρατήσω πίσω μου τον Μαξ, με την κακή κατάσταση των ελαστικών μου. Ωστόσο το κατάφερα καθώς είχα μαζί μου το πνεύμα του Νίκι που με ενέπνευσε και μου έδειχνε τον τρόπο να τα καταφέρω. Ο χαμός του ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για την Formula 1 γενικότερα και πολύ μεγάλη απώλεια για εμάς στην ομάδα, που χάσαμε έναν άνθρωπο που μας ενέπνεε και μας φώτιζε την διαδρομή προς τις επιτυχίες. Τίποτε δεν θα είχαμε καταφέρει αν δεν ήταν εκείνος να μας εμπνέει και να μας οδηγεί. Τώρα στον αγώνα τελικά όπως αποδείχθηκε, η ομάδα ήξερε τι έκανε για άλλη μια φορά και καταφέραμε έτσι να κάνουμε την 6η συνεχόμενη νίκη μας. Είχαμε την στιγμή μας με τον Μαξ στον προτελευταίο γύρο αλλά ευτυχώς η επαφή που είχαμε ήταν μικρή και δεν στοίχισε σε κανέναν μας. Ήταν μια πολύ δύσκολη νίκη και φυσικά την αφιερώνω στον Νίκι.»

 

Πηγή: www.gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας