Από την Ομόνοια στα έδρανα της Βουλής-Ο ευνοημένος των ευρωεκλογών

Θέση στη Βουλή ενδέχεται να κερδίσει ο Αντρέας Πασιουρτίδης, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε στο διοικητικό συμβούλιο της Ομόνοιας για αρκετά χρόνια.
 
Ο Ανδρέας Πασιουρτίδης παίρνει τη θέση του βουλευτή Γιώργο Γεωργίου, ο οποίος μπορεί να μετακομίσει στις Βρυξέλλες μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, σύμφωνα με τα exit polls.
 
Ο κ. Πασιουρτίδης είχε λάβει 2,386 σταυρούς προτίμησης και ήταν τρίτος στους σταυρούς προτίμησης του ΑΚΕΛ στη Λάρνακα. Πρώτος ήταν ο Γιώργος Γεωργίου – τον οποίο αντικαθιστά – και δεύτερη η Ευανθία Σάββα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ποιος ράβει βουλευτικό κουστούμι, τρία χρόνια μετά τις βουλευτικές
 
 

Το βιογραφικό του:
Ο Ανδρέας Πασιουρτίδης γεννήθηκε το 1984 στη Λάρνακα. Είναι νυμφευμένος με την Τάρσια Σταύρου και έχουν ένα παιδί.

Σπούδασε με υποτροφία του ΙΚΥ Ελλάδος ως πρώτος επιτυχόντας στο Τμήμα Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το οποίο αποφοίτησε το 2008 ενώ ακολούθως ολοκλήρωσε την άσκηση του ως δικηγόρος το 2009. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Bristol στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πρόγραμμα με τίτλο LLM in Commercial Law, με εξειδίκευση στο Εταιρικό Δίκαιο, στο Τραπεζικό Δίκαιο, στο Δίκαιο των Συμβάσεων και στο Δίκαιο Τεχνολογίας και Πληροφοριών.

Εργάστηκε για τρία χρόνια ως δικηγόρος στην εταιρεία Legal Partners και από το 2014 είναι ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος στη δικηγορική εταιρεία Ανδρέας Σ. Πασιουρτίδης ΔΕΠΕ.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Αθήνα συμμετείχε στην Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών, ενώ από το 2010 είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρνακας και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Φιλάθλων Ομόνοιας Λάρνακας-Αμμοχώστου και από το 2014 συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομόνοιας Λευκωσίας ως Β’ Γενικός Γραμματέας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ