Έκτακτο μίτινγκ, η τύχη του Βαλβέρδε στα χέρια του Μπαρτομέου!

Πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα ξεκαθάρισε πως ο αποκλεισμός από την Λίβερπουλ στα ημιτελικά του Champions League δεν αλλάζει το σχεδιασμό ενόψει της νεάς σεζόν και πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που κατέκτησε την La Liga για δεύτερη σερί χρονιά στο τιμόνι, θα είναι στον πάγκο των "μπλαουγκράνα" και το 2019-2020.

Την Παρασκευή ήταν ο Λιονέλ Μέσι που σήκωσε ασπίδα προστασίας για τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού καθώς, ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ισπανίας με την Βαλένθια, υποστήριξε πως για την ήττα-μαχαιριά από την Λίβερπουλ δεν έφταιγε ο προπονητής αλλά η αποκλειστική ευθύνη βάραινε τους παίκτες της ομάδας.

Όσο για το αποκορύφωμα της στήριξης προς τον "Τσινγκούρι" αυτό ήρθε αμέσως μετά την ήττα από την Βαλένθια με 2-1 στην Σεβίλλη και την απώλεια του δευτέρου τροπαίου μέσα στη σεζόν, με τον Μπαρτομέου να δηλώνει μεταξύ άλλων:

"Δεν έφταιγε ο προπονητής για την ήττα. Είχαμε πολλές ευκαιρίες για να κερδίσουμε το παιχνίδι, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε μέσα. Θα έλεγα πως η χρονιά αυτή δεν ήταν εξαιρετική αλλά πολύ καλή.

Χάσαμε μερικά κρίσιμα παιχνίδια και αυτό μας κόστισε δύο τίτλους". Παρά τις δηλώσεις στήριξης όμως, ο Ερνέστο Βαλβέρδεν δεν μπορεί να αισθάνεται πλέον 100% σίγουρος για την παραμονή του στον πάγκο και αυτό γιατί η απώλεια του τροπαίου του Copa del Rey (μετά από τέσσερις σερί κατακτήσεις) έφερε γκρίνια, μουρμούρα και... έκτακτο διοικητικό συμβούλιο.

Στα social media αρκετοί ήταν οι φίλοι των "μπλαουγκράνα" που χρέωσαν στον προπονητή το γεγονός πως η Μπαρτσελόνα δεν είναι σε καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα που θα έπρεπε να φορτσάρει (οι ίδιοι θεωρούν πως η Μπαρτσελόνα ευνοήθηκε καθώς βρήκε φέτος τη χειρότερη Ρεάλ των τελευταίων ετών), ενώ ο ίδιος ο Μπαρτομέου συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο.

Αυτό θα λάβει χώρα την ερχόμενη Τρίτη (28/05) και σύμφωνα με το ρεπορτάζ των καταλανικών ΜΜΕ, ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης θα είναι και αυτό της παραμονής ή όχι του Ερνέστο Βαλβέρδε στην τεχνική ηγεσία.

"Ένα σημαντικό κομμάτι της διοίκησης επιθυμεί την άμεση αποδέσμευση του Πεπ Σεγκούρα από το πόστο του γενικού διευθυντή, τον οποίο ο Μπαρτομέου συνεχίζει να υπερασπίζεται", αναφέρει το ρεπορτάζ της καταλανικής "Sport", με το ίδιο μέσο να υποστηρίζει πως αυξάνονται οι φωνές εντός του διοικητικού συμβουλίου που ζητούν αλλαγή στον πάγκο και άμεση αντικατάσταση του Βαλβέρδε.

"Η μπάλα βρίσκεται τώρα στην πλευρά του Μπαρτομέου που θα αντιμετωπίσει μία πολύ δύσκολη εβδομάδα. Τώρα είναι η σειρά του προέδρου να πάρει το λόγο και να μιλήσει στην έκτακτη συνένελευση. Το μέλλον της Μπαρτσελόνα έχει ανάγκη από λύσεις", καταλήγει το σχετικό κείμενο.

 

Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική