Η δημόσια απάντηση του Ουζόχο για το ενδιαφέρον του ΑΠΟΕΛ

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Φράνσις Ουζόχο φέρεται να βρίσκεται ο ΑΠΟΕΛ αν και κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από πλευράς γαλαζοκιτρίνων. 

Ο Νιγηριανός πορτιέρε αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό της σεζόν στην Ανόρθωση ως δανεικός από τη Ντεπορτίβο λα Κορούνια και η περίπτωσή του αξιολογείται ως πολύ θετική από τους πρωταθλητές λόγω του ότι δεν λαμβάνει θέση στον κατάλογο Α' της ομάδας. 

Ο παίκτης σε δηλώσεις του στον Active ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κάτι επίσημο για το που θα συνεχίσει την καριέρα του ενώ θεωρεί ως πολύ σημαντική τη συμμετοχή του στο αφρικανικό κύπελλο το καλοκαίρι. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς τα φέρνει η ζωή με Ουζόχο – Η «σύνδεση» με το γραφείο μάνατζερ και τον ΑΠΟΕΛ

Οι δηλώσεις του:

Πώς ήταν η εμπειρία σου στην Κύπρο μέχρι τώρα; «Η εμπειρία μου ήταν ανάμεικτη, είχα καλές και κακές στιγμές. Γενικά θα έλεγα ότι ήταν μια καλή εμπειρία. Οι δύσκολες στιγμές ήταν αυτές που δεν μπορούσα να παίξω, που δεν μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα μου. Δεν μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα μου σε κάποιες στιγμές και όλοι ξέρετε το γιατί. Οι καλές μου στιγμές ήταν όταν μπορούσα να παίξω και να μπω στο γήπεδο για να βοηθήσω».

Πώς ξεπέρασες τις δυσκολίες; «Από την πρώτη μέρα είχα πολλά προβλήματα, αλλά όλα αυτά είναι στην ζωή. Δεν είναι όλα ευνοϊκά στην ζωή, πρέπει να αποδείξεις ότι μπορείς να μείνεις ζωντανός μέσα σε όλα αυτά».

Ποια θα είναι η επόμενη σου κίνηση; «Δεν ξέρω ποια θα είναι. Όλοι ξέρουν ότι είμαι δανεικός από την Ντεπορτίβο λα Κορούνια οπόταν θα πρέπει να επιστρέψω στην ομάδα. Αυτή τη στιγμή θα αγωνιστώ στο Κόπα Άφρικα».

Πόσο σημαντική είναι για σένα η κλήση στην Εθνική; «Είναι πάρα πολύ σημαντική, είναι η χώρα μου και όποτε με καλέσουν πρέπει να είμαι εκεί. Αυτή τη στιγμή είναι το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνω».

Τι θα έλεγες για τις φήμες που σε συνδέουν με τον ΑΠΟΕΛ; «Είναι φήμες, δεν μπορώ να πω οτιδήποτε. Είναι φυσιολογικό, δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο. Δεν ξέρω αν είχα προτάσεις από την Κύπρο, όποιες προτάσεις έχω τις διαχειρίζεται ο μάνατζερ μου».

Είχες προτάσεις και από άλλες κυπριακές ομάδες προτού έρθεις στην Ανόρθωση; «Δεν γνωρίζω, αυτά τα χειρίζεται ο μάνατζερ μου».

Ένιωσες ρατσισμό στην Κύπρο; «Όλοι το ξέρουνε, αλλά θα πρέπει να πω ότι αυτό το θέμα αποτελεί παρελθόν. Δεν θέλω να ασχοληθώ. Όλοι ξέρουν τι έγινε».

Ποια είναι η άποψη σου για το κυπριακό ποδόσφαιρο; «Είναι σε καλό επίπεδο. Σε καλό επίπεδο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Αν κάποιος φίλος σου είχε πρόταση από την Κύπρο, τι θα τον συμβούλευες; «Θα του πω να είναι δυνατός και να περιμένει ότι θα ζήσει τα πάντα. Αυτή θα είναι η συμβουλή μου».

Σε περίπτωση που έχεις πρόταση από την Κύπρο θα το σκεφτείς; «Σίγουρα θα το σκεφτώ. Δεν με ενδιαφέρει που θα είναι αλλά με ενδιαφέρει να παίζω ποδόσφαιρο. Εκεί θέλω να πάω, εκεί που θα έχω την ευκαιρία να αγωνίζομαι».

Θες να παίξεις στην Ευρώπη ή δεν θα είχες πρόβλημα να παίξεις κάπου αλλού; «Δεν ξέρω, εξαρτάται. Σίγουρο το να παίζεις στην Ευρώπη είναι μεγαλύτερη η αγωνία. Προτιμώ να παίξω στην Ευρώπη».