Σόρρυ μίστερ Αναστασίου, αλλά δεν έπεισες ποτέ κανέναν…

Σαν χάρτινος πύργος γκρεμίστηκαν όλα όσα επιχείρησαν να κτίσουν οι ιθύνοντες της Ομόνοιας τον τελευταίο μήνα για τη νέα χρόνια, με το επίσημο φιρμάνι για την απόλυση του Γιάννη Αναστασίου από τον πάγκο της ομάδας να έρχεται ως… αυτογκόλ στην ανυπεράσπιστή τους εστία.

Ασφαλώς και οι πλείστοι θεωρούν ως την ιδανικότερη λύση την απομάκρυνση του Ελλαδίτη τεχνικού αφού εδώ και επτά μήνες (σ.σ. προσλήφθηκε την 1η Νοεμβρίου 2018) δεν κατάφερε να πείσει κανένα ότι μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα η οποία με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος «βυθίστηκε» στον πυθμένα του Α’ γκρουπ με 36 (!) βαθμούς στην 6η θέση.

Ήταν 3 Μαΐου, όταν οι Σταύρος Παπασταύρου, Νεόφυτος Λάρκου και Γιάννης Αναστασίου τέθηκαν ενώπιον των δημοσιογράφων και αφού έκαναν τον απολογισμό της χρονιάς, έθεσαν τους στόχους για την επόμενη προσπαθώντας την ίδια ώρα να αναπτερώσουν το πνεύμα του κάθε αγνού Ομονοιάτη, ότι κάτι αξιόλογο κτίζεται σε αυτή την ομάδα. «Δεν είμαστε εδώ για 2-3 χρόνια αλλά είμαστε εδώ για να χτίσουμε την Ομόνοια των επόμενων 10 χρόνων», είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ο επενδυτής των «πρασίνων», Σταύρος Παπασταύρου, για να προσθέσει στη συνέχεια πως ο Γιάννης Αναστασίου βρίσκεται στην ομάδα γιατί πιστεύουν ότι θα βοηθήσει και όχι γιατί δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2020.

Χωρίς να αναλαμβάνει ίχνος προσωπικής ευθύνης στην ολιγόμηνη θητεία του για το… μαύρο χάλι της Ομόνοιας, ο Ελλαδίτης τεχνικός όπως και στη διάσκεψη Τύπου στις 3 Μαΐου, έτσι και χθες, ήρθε να επιβεβαιώσει τα επικοινωνιακά του παιχνίδια, τηρώντας σιγή ιχθύος για την αποχώρησή του και ότι στην ΑΕΚ Αρένα, κουνούσε... μαντίλι.

Ωστόσο, «όποιος λέει πολλά ψέματα, πρέπει να έχει και πολύ καλή μνήμη» αναφέρει ένα ρητό και ο Ελλαδίτης κόουτς έπεσε ουκ ολίγες φόρες σ’ αυτή την παγίδα. Λίγες ημέρες προηγουμένως που είχε τονίσει πως «δεν διαβάζω δημοσιεύματα γιατί αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι άνθρωποι με τους οποίους έχω συνεργασία», είχε έρθει να μας πει χθες ότι τελικά… διαβάζει και για να προλάβει μάλιστα τους δημοσιογράφους τόνισε πως παρά τα όποια δημοσιεύματα, για τον ίδιο ισχύει αυτό που συζήτησε πριν δυο βδομάδες με την ομάδα του.
 
Το ίδιο φυσικά «ντριμπλάρισμα» ισχύει και για τον Ματ Ντάρμπισαϊρ, που ουδέποτε παραδέχθηκε ότι κάτι υπήρχε μεταξύ τους για να σταθεί μέχρι και σε ζελέ στα μαλλιά και ίνσταγκραμ, πυροβολώντας ουσιαστικά με… κούφιους κάλυκες τη νοημοσύνη της κοινής γνώμης. «Όσοι κάνουν αυτό που απαιτεί η ομάδα, θα παίζουν κάθε βδομάδα. Δεν έχω πρόβλημα με κανένα παίκτη και δεν έχει ρόλο η ηλικία του. Τώρα αν κάποιος είναι όμορφος, βάζει πολύ ζελέ στο μαλλί ή έχει 100 χιλιάδες ακόλουθους στο ίνσταγκραμ εγώ δεν τα κοιτάζω αυτά», είχε αναφέρει συγκεκριμένα ο Γιάννης Αναστασίου.
 
Τα ερωτήματα που τίθενται με την αποχώρηση του Ελλαδίτη κόουτς, είναι αναμφισβήτητα αμέτρητα, όπως και το τι έγινε ανάμεσα σε αυτόν και τον Νεόφυτο Λάρκου, αφού ο Παπασταύρου είχε υπογραμμίσει πως αν συμφωνούν πάντα και οι δυο πρέπει να απολύσει τον έναν.

Η επόμενη μέρα φέρει την Ομόνοια να αιωρείται ξανά και να προσπαθεί να επουλώσει για ακόμη μια χρόνια τις αμέτρητες πληγές της στο ήδη ματωμένο της σώμα. Η ευθύνη που βαραίνει τους ιθύνοντες είναι τεράστια και γι’ αυτό είναι η ώρα που πρέπει να σηκώσουν ασπίδα προστασίας στο ιστορικό αυτό σωματείο και να (ξανά)κάνουν επιτέλους μια νέα αρχή.

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ