Ο πραγματικός κυρίαρχος της χρονιάς δεν είναι ο ΑΠΟΕΛ

Με το 4-0 επί της ΑΕΛ ο ΑΠΟΕΛ ολοκλήρωσε ιδανικά τη σεζόν που του χάρισε την ποδοσφαιρική αθανασία. Τα επτά συναπτά πρωταθλήματα, αυτή η πρωτοφανής για κυπριακό σύλλογο επίδοση, έγραψαν ιστορία.

Εντός των τεσσάρων γραμμών η ποιότητα, η ανωτερότητα και η υπεροχή των «γαλαζοκιτρίνων» επιβεβαιώθηκαν με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Όμως ούτε η καθολική παραδοχή και αναγνώριση, ούτε το μέγεθος και η αξία του επιτεύγματος δεν ήταν ικανές να επισκιάσουν τον αληθινό πρωταθλητή, πρωταγωνιστή και θριαμβευτή της σεζόν 2018/19.

Και αυτός, στον οποίο υποκλίθηκε και υποτάχτηκε ακόμη και ο ΑΠΟΕΛ, δεν ήταν άλλος από τα άδεια γήπεδα. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα δυσκολευτούν να κατανοήσει και να εξηγήσει γιατί η απονομή της κούπας-ρεκόρ έγινε σ’ ένα μουντό, βουβό κι εν πολλοίς άδειο ΓΣΠ, γιατί το ιστορικό επίτευγμα προσέλκυσε σημαντικά μικρότερη μάζα οπαδών απ’ ό,τι οι έξι προηγούμενες.

Ανεξαρτήτως αιτιών (δεν εξαντλούνται μεν, αλλά συμπεριλαμβάνουν σαφώς την κάρτα φιλάθλου) στη συγγραφή ιστορίας -και δη με χρυσά γράμματα- δεν αρμόζουν άδειες κερκίδες, αλλά αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα, όπως αποτυπώθηκε άλλωστε και στην αναμνηστική φωτογραφία των πρωταθλητών.

Η λάμψη των τροπαίων και του φλας δεν ήταν αρκετά για να «απαλύνουν» το μαύρο της βραδιάς και των άδειων κερκίδων. Λίγες ώρες νωρίτερα, η Μπάγερν είχε φτάσει κι αυτή στην κατάκτηση του έβδομου σερί πρωταθλήματος. Πιο αργά, πιο αγχωτικά, πολύ λιγότερο επιβλητικά απ’ ό,τι ο ΑΠΟΕΛ. Ακολούθως παρατίθενται οι αντίστοιχες φωτογραφίες των Βαυαρών με τη «σαλατιέρα».


Μια απλή σύγκριση αναδεικνύει υπέρ το δέον το πρόβλημα και οφείλει να είναι κάτι παραπάνω από επαρκής, προκειμένου το επόμενο πρωτάθλημα στην Κύπρο να μην αρχίσει, αν πρώτα δεν έχει βρεθεί αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του πραγματικού δυνάστη της σεζόν 2018/19.