ΑΠΟΕΛ-Απόλλων: Λογικό το 1-4 κι ας ξενίζει…

Όσο κι αν ο τίτλος έγινε πλέον «πολυθρόνα για τρεις», ουδείς παραγνωρίζει ή αμφισβητεί ότι το πλέον καθοριστικό παιχνίδι για την έκβαση της κούρσας είναι το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Απόλλων το επόμενο Σάββατο. Όποιος νικήσει, θ’ αποκτήσει ένα πολύ σημαντικό βαθμολογικό ή/και ψυχολογικό πλεονέκτημα εν όψει των τελευταίων δύο αγωνιστικών.

Παρά τη διακοπή του πρωταθλήματος η προετοιμασία των δύο μονομάχων διαφέρει ουσιωδώς, καθώς στον πρωτοπόρο ο Πάολο Τραμετσάνι έχει δώσει ρεπό μόνο για την Κυριακή, ενώ στους «κυανολεύκους» ο Σωφρόνης Αυγουστή έδωσε τέσσερις μέρες στους παίκτες του (από χθες μέχρι και την Κυριακή).

Σε μια πρώτη, επιφανειακή ανάγνωση είναι μια διαφορά που ξενίζει, αφού οι «γαλαζοκίτρινοι» που βρίσκονται στο +3 και πλεονεκτούν στην ισοβαθμία θα κάνουν περισσότερες προπονήσεις απ’ ό,τι ο βασικός τους διώκτης.

Εμβαθύνοντας ωστόσο αποδεικνύεται ότι ούτε ο ένας προπονητής ούτε ο άλλος παραλογίζονται ή ζυγίζουν λάθος τα πράγματα. Ο ΑΠΟΕΛ -με μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ και σαφώς μικρότερη καταπόνηση (λόγω έλλειψης ευρωπαϊκών υποχρεώσεων)- περισσότερο από ανάσες χρειάζεται να δουλέψει τακτικά στα κομμάτια που του δίνουν πλεονέκτημα και τον έχουν οδηγήσει σε τρεις νίκες επί του λεμεσιανού συλλόγου.

Ο Απόλλων -με μικρότερο ρόστερ και αντοχές στο ναδίρ λόγω τόσο της Ευρώπης όσο και της… λαίλαπας των τραυματισμών- χρειάζεται πολύ περισσότερο την ξεκούραση παρά την δουλειά στην τακτική. Το στοίχημα για τους «κυανόλευκους» είναι να παρατάξουν στο ΓΣΠ μια ενδεκάδα όσο το δυνατόν πιο φρέσκια, ώστε να μπορεί να βγάλει την ποιότητά της στον αγωνιστικό χώρο.

Όσο κι αν ξενίζει συνεπώς αυτό το 1-4 στις ημέρες των ρεπό, είναι απόλυτα λογικό στη βάση του τι έχει περισσότερο ανάγκη κάθε ομάδα εν όψει της μετωπικής τους το πρώτο Σάββατο του Μαΐου.