«Πράσινο» από τον Δήμο για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ!

Πράσινο φως μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας άναψε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης εγκρίνοντας την προτεινόμενη περιοχή παρέμβασης και τους στόχους του υπό εκπόνηση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Το ειδικό χωρικό σχέδιο θα καλύψει την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Γρηγορίου Λαμπράκη, Αδαμίδου, Μικράς Ασίας, Διογένους και Παπαηλιάκη. Η έγκριση του ειδικού χωρικού σχεδίου θα γίνει με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος έπειτα από πρόταση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Το χαρμόσυνο είναι ότι ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα και αυτό είναι μεγάλη χαρά και τιμή για την πόλη», τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, προτείνοντας να σταλεί συγχαρητήρια επιστολή προς τον Ιβάν Σαββίδη.

Στους όρους που θέτει ο δήμος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την εισήγηση των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών, είναι ότι «οι οποιεσδήποτε υποχρεώσεις προκύψουν για τον δήμο Θεσσαλονίκης από την εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου θα αναληφθούν εξολοκλήρου από το ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο του ΠΑΟΚ».

Παράλληλα, ορίζεται ότι «οι προβλεπόμενοι κοινόχρηστοι χώροι θα παραδοθούν διαμορφωμένοι και έτοιμοι προς κοινή χρήση στον δήμο Θεσσαλονίκης άνευ καταβολής οποιουδήποτε οικονομικού ανταλλάγματος, ενώ ελεύθεροι βαρών θα παραδοθούν και θα μεταβιβαστούν στον δήμο Θεσσαλονίκης και οι κοινωφελείς χώροι που θα προβλεφθούν για την εξυπηρέτηση δημοτικών σκοπών».

«Το νέο γήπεδο πρέπει να βρει μια νέα θέση. Όλες οι δραστηριότητες πρέπει να υποταχθούν σε μια ενιαία λογική και της αστικής αναγέννησης και αναμόρφωσης», τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς.

«Δεσμεύομαι όσο περνάει από τα χέρια μου να τρέξω αυτό το project. Αντιλαμβάνομαι τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής», τόνισε ο επικεφαλής των «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης, κάνοντας παράλληλα λόγο για μια συγκλονιστική επιτυχία και για ιστορική ημέρα για την ομάδα και για τη Θεσσαλονίκη, καθώς μετά από 34 χρόνια πήρε το πρωτάθλημα.
Πηγή: sdna.gr