«Η αδυναμία αυτή στοιχίζει στον Τραμετσάνι»

Καλεσμένος στην εκπομπή του ΡΙΚ, «Γκολ και θέαμα» ήταν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, Τάκης Αντωνίου.

Παραθέτοντας την άποψή του για το τι δεν του αρέσει στους γαλαζοκίτρινους απάντησε για τρόπο που παίζει η ομάδα απέναντι σε κλειστές άμυνες και την έλλειψη κλασσικού σέντερ φορ.

Οι δηλώσεις του:

Για το πρόβλημα που δεν έλυσε ο Τραμετσάνι: «Όταν παίζει απέναντι σε κλειστές άμυνες δεν μπορεί να κερδίσει. Γι’ αυτό κερδίζει όλα τα παιχνίδια όταν παίζει εκτός έδρας. Δεν το έχει λύσει αυτό το πρόβλημα ο Τραμετσάνι. Υπάρχει μια αδυναμία στη θέση του επιθετικού. Η κεφαλιά που έχασε ο Νατέλ δεν θα την έχανε ο Ποτέ η ο Ντεκαμάργκο με καμία δύναμη. Δεν έχουμε κλασσικό κυνηγό σκόρερ παρόλο ότι προσπάθησαν να φέρουν. Ούτε ο Μπάλογκ είναι τέτοιος αλλά ούτε ο Μπέζιακ. Ο κύριος Τραμετσάνι προσπαθεί να προσαρμόσει το πλάνο του με τους γρήγορους επιθετικούς που έχει. Η αδυναμία αυτή του στοιχίζει».

«Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ έχει πάντα δίκαιο. Έχει μια αύρα η κερκίδα που πάντα μεταδίδεται. Ο βασικός αντίπαλος της ομάδας παρουσίασε μια πτώση από τον Δεκέμβρη και μετά και ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να τελειώσει το πρωτάθλημα. Σε κάποιο βαθμό την συμμερίζομαι γιατί από τον Δεκέμβρη και μετά ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε μόλις το 1/3 των παιχνιδιών του. Στους τελευταίους 15 αγώνες κέρδισε το ένα τρίτο, αυτό δεν μπορεί να ικανοποιεί τον κόσμο. Ευτυχώς για εμάς ο Απόλλωνας παρουσιάζει πτώση και εξαρτώνται τα πάντα από εμάς. Μακάρι να πάρει και τα δύο, μια ομάδα όπως τον ΑΠΟΕΛ πρέπει να πείθει τον κόσμο της. Όμως, πρέπει να πιστώσουμε τον προπονητή, ανέβασε την ομάδα αλλά από ένα σημείο και από εκεί πρέπει να παραδεχθεί ότι είναι κάτι λάθος γίνεται στην κορυφή, λόγω των αδυναμιών της αντίπαλης ομάδας».

Για το τι θα άλλαζε στο κυπριακό ποδόσφαιρο: «Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό επειδή εμείς καταφέραμε να γνωρίσουμε τα κορυφαία στάδια. Έπρεπε να είχαμε πιο φιλόξενα γήπεδα, τουλάχιστον να τροποποιήσουμε τα γήπεδα μας να τα κάνουν φιλόξενα, να έχει καφέ, εστιατόρια να μπορέσει να τα προσεγγίσει ο κόσμος. Εάν υπήρχε αυτή η δυνατότητα θα κάτι διαφορετικό»

Για το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ: «Είχε τη δυνατότητα να παίξει 11 εναντίων 10. Δεν έχεις δικαιολογίες, έπρεπε να αλλάξει κάτι. Θα μπορούσε κάποια πράγματα να τα δει διαφορετικά. Καταλαβαίνω τι θέλει ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ. Συμφωνώ μαζί τους όταν υπάρχουν παίκτες όπως ο Αλωνεύτης και ο Εφραίμ θα θέλεις να τους δεις να παίζουν. Ο προπονητής τους βλέπει κάθε μέρα στις προπονήσεις, εμείς τους ξέρουμε για χρόνια, είναι διαφορετικό»