Με απίστευτα τέρματα ξέφυγε από την Ομόνοια η Νέα Σαλαμίνα

Νίκη που της δίνει σοβαρό προβάδισμα για κατάκτηση της 5ης θέσης πέτυχε η Νέα Σαλαμίνα σε βάρος της Ομόνοιας με 5-2. Σε ένα παιχνίδι με αρκετές ευκαιρίες και γκολ, οι ερυθρόλευκοι πήραν μια σημαντική νίκη και αύξησε τη διαφορά από τους πράσινους στους τέσσερις βαθμούς (σ.σ. 40 έναντι 36).
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέντε από τα επτά γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο σύλλογος της Αμμοχώστου δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης με τα δύο γρήγορα τέρματα που πέτυχε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου.
 
Το προφίλ του αγώνα:
 
Σε πολύ καλό ρυθμό κινήθηκε το πρώτο ημίχρονο στην αναμέτρηση στο στάδιο «Αμμόχωστος». Πέντε γκολ, συνεχής εναλλαγές στο σκορ και αρκετές χαμένες ευκαιρίες για τις δύο ομάδες.
 
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με το μακρινό σουτ του Μαργκάσα μόλις στο 5’ της αναμέτρησης, με τον έμπειρο παίκτη να σκοράρει απέναντι στην παλιά του ομάδα. Οι πράσινοι απάντησαν σχετικά νωρίς μετά από λάθος στην άμυνα της ομάδας της Αμμοχώστου με τον Μαυρία να γράφει το 1-1 στο 18’.
 
Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου πήρε προβάδισμα στο σκορ με το εξαιρετικό διαγώνιο σουτ του Κολοβού στο 23'. Ο σύλλογος της Αμμοχώστου έφερε το παιχνίδι στα ίσα με το δυνατό σουτ του Ελουντού στο 32'.
 
Τη δεύτερη ολική ανατροπή στο παιχνίδι έφερε ο Τιάγκο, αφού με σουτ στην κίνηση έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του στο 42' της αναμέτρησης. 
 

Στο δεύτερο ημίχρονο όλα κρίθηκαν μέσα σε τρία λεπτά, αφού Κορέια και Κίνγκσλεϊ σκόραραν δύο διαδοχικά γκολ σε 53' και 56' αντίστοιχα, διευρύνοντας το προβάδισμα των γηπεδούχων. 

Αρχικά ο αριστερός μπακ-χαφ της Νέας Σαλαμίνας έπιασε το δυνατό αριστερό σουτ και να νικά για τέταρτη φορά τον Μεχίας. Ο Νιγηριανός επιθετικός των γηπεδούχων με κεφαλιά ολοκλήρωσε την θριαμβευτική νίκη της ομάδας του σε ένα παιχνίδι που το ένα γκολ ήταν ομορφότερο από το άλλο. 

Η ταυτότητα του αγώνα:

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Bεσελόφσκι, Γκολομπάρτ, Φουστάρ, Ρέινολντς, Τζαΐλσον, Κορέια, Μαργκάσα (83′ Νουρ), Κωστή, Τιάγκο, Ελουντού, Κίνγκσλεϊ (73′ Πική)

Ομόνοια (Γιάννης Αναστασίου): Μεχίας, Μότα, Μανρίκε, Γκαφούρ, Κούσουλος, Λοέ (59′ Κατελάρης), Γκόμεθ, Κολοβός (79′ Χαραλάμπους), Μόντες (71′ Ζίβετς), Ντάρμπισαϊρ

Σκόρερ: 5′ Μαργκάσα, 33′ Ελουντού, 42′ Τιάγκο, 53′ Κορέια, 56′ Κίνγκσλεϊ / 18′ Μαυρίας, 23′ Κολοβός

Κίτρινες: Φουστάρ / Λοέ, Γκόμεθ, Χαραλάμπους