Tι γίνεται σε περίπτωση ισοβαθμίας;

Τρεις αγώνες πριν από το τέλος και τα πάντα είναι ανοικτά για το φετινό πρωταθλητή. Ο ΑΠΟΕΛ έχει το προβάδισμα με 61 βαθμούς όμως πλέον νιώθει πολύ κοντά τον Απόλλωνα (58β.), ενώ κοντά βρίσκεται και η ΑΕΚ (55β.)

Οι Λαρνακείς βαθμολογικά είναι στο παιχνίδι και αν τους ευνοήσουν τα αποτελέσματα των παιχνιδιών που απομένουν, ίσως μπορέσουν να κάνουν την έκπληξη. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει συνδυασμός αποτελεσμάτων, μιας και δεν εξαρτάται μόνο από τα δικά τους πόδια.

Κριτήριο σχετικά με την έκβαση του πρωταθλήματος, ίσως αποδειχθεί το ντέρμπι κορυφής στο ΓΣΠ την επόμενη αγωνιστική ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και τον Απόλλωνα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα βαθμολογικά δεδομένα πριν από το ΑΠΟΕΛ-Απόλλων - Καραδοκεί η ΑΕΚ

Όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα, δεν αποκλείεται ακόμη και με ισοβαθμία να κριθεί ο τίτλος. Ο Απόλλωνας δεν βολεύεται σε έναν τέτοιο ενδεχόμενο εάν βρεθεί με τους ίδιους βαθμούς με τον ΑΠΟΕΛ. Ακόμη και αν νικήσουν στο ΓΣΠ οι γαλάζιοι, με τρεις ήττες στα προηγούμενα μεταξύ τους παιχνίδια, υστερούν σε ισοβαθμία.

Το ίδιο ισχύει και για τον ΑΠΟΕΛ σε περίπτωση που τα αποτελέσματα τον φέρουν ισόβαθμο με την ΑΕΚ (όχι κατ’ ανάγκη για την πρώτη θέση), αφού οι Λαρνακείς μετρούν δύο νίκες και δύο ισοπαλίες απέναντι στους γαλαζοκίτρινους.

Η ΑΕΚ για την ώρα υπερτερεί και σε βάρος του Απόλλωνα, ενώ εκκρεμεί ακόμη ένα παιχνίδι μεταξύ τους, καθώς στους υπόλοιπους τρεις αγώνες έφεραν δύο ισοπαλίες και κέρδισαν μία φορά οι κιτρινοπράσινοι. Οι γαλάζιοι για να πάρουν το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας με την ΑΕΚ θα πρέπει στον αγώνα της 9ης αγωνιστικής να κερδίσουν με διαφορά που να τους δίνει προβάδισμα (π.χ. 2-0). Σε αυτή την περίπτωση (της νίκης) ούτως ή αλλιώς θα υπερτερεί και βαθμολογικά.

Σε ότι αφορά στο σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας, βαθμολογικά είναι υπαρκτό. Αυτό θα γίνει εάν ο ΑΠΟΕΛ κερδίσει μόνο ένα αγώνα, ο Απόλλωνας δύο και η ΑΕΚ κάνει το απόλυτο στα τρία παιχνίδια. Σε αυτή την περίπτωση οι τρεις ομάδες ισοβαθμούν στους 64 βαθμούς και η ομάδα της Λάρνακας έχοντας τους περισσότερους βαθμούς για την ώρα υπερτερεί. Η ΑΕΚ μάζεψε 13 βαθμούς, ο ΑΠΟΕΛ 11 και ο Απόλλωνας 2.
 
Τι αναφέρει η προκήρυξη σε περίπτωση ισοβαθμίας