Φωτιά στα μπατζάκια του, μπουρλότο στο πρωτάθλημα!

Την... εκδίκησή της για τον αποκλεισμό στο κύπελλο (στην προημιτελική φάση) πήρε από τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ, η οποία στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής τον κατέβαλε 1-0 στην Αρένα (ακριβώς όπως και στον α' γύρο) βάζοντας... φωτιά στα μπατζάκια των «γαλαζοκιτρίνων» αλλά και μπουρλότο στο πρωτάθλημα, καθώς τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε ο Απόλλωνας απέχει τρεις βαθμούς από τους πρωταθλητές, τους οποίους θα αντιμετωπίσει την επόμενη αγωνιστική στο ΓΣΠ!

Από την άλλη οι Λαρνακείς, οι οποίοι έμειναν αήττητοι και στο έβδομο παιχνίδι της σεζόν απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, εδραιώθηκαν στην τρίτη θέση (στο +5 πλέον από την ΑΕΛ), πλησίασαν σε απόσταση βολής (-3) από τον Απόλλωνα, ενώ ενδεχόμενη μη νίκη των «γαλαζοκιτρίνων» στην επόμενη στροφή ίσως τη βάλει και στο κόλπο του τίτλου!

Πολλές γκρίνιες, λίγες φάσεις
Το πρώτο ημίχρονο είχε περισσότερες διαμαρτυρίες παρά φάσεις. Στο 2’ οι Λαρνακείς ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βούρου στον Ακίνο, στην αντεπίθεση οι «γαλαζοκίτρινοι» αξίωσαν φάουλ σε μαρκάρισμα του Τρουγιόλς στον Τάμαρι.

Και στις δύο περιπτώσεις ο Χριστοφή έμεινε ασυγκίνητος, ενώ στο 18’ σε μαρκάρισμα του Γκαρθία στον Νατέλ (σ.σ. αρχικά βρήκε μπάλα και στη συνέχεια πόδια του αντιπάλου) ο διαιτητής έδειξε αρχικά πρόθεση να σφυρίξει, όμως τελικά καταλόγισε κόρνερ.

Εξαιρουμένων τούτων των περιπτώσεων, ό,τι πιο αξιόλογο καταγράφηκε έως την ανάπαυλα ήταν τρία σουτ του ντε Βινσέντι (6’, 40’, 45+2’) κι ένα του Σάστρε (9’).
 
Έμεινε με δέκα και… σκόραρε
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ δημιουργούσε ευκαιρίες (50’, 52’ Νατέλ, 51’ Τάμαρι), απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα μετά την (ορθή) αποβολή του Ακορά με δεύτερη κίτρινη (60’), έχασε το… άχαστο με κεφαλιά του Σόουζα (63’) κι εν τέλει η μπάλα τον τιμώρησε!

Στο 66’ από εκτέλεση φάουλ του Γκαρθία κι αδυναμία απομάκρυνσης της μπάλας σε πρώτο χρόνο ο Γιάννου έστρωσε στον Γκονθάλεθ, ο οποίος με συρτό σουτ νίκησε τον Βάτερμαν για το 1-0. Ήταν η πρώτη τελική της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο…

Οι «γαλαζοκίτρινοι» επεδίωξαν την ισοφάριση, είχαν τρεις καλές ευκαιρίες (72’, 79’ Βιντιγκάλ, 86' ντε Βινσέντι) και μία πραγματικά... απίστευτη στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν από παράλληλο γύρισμα του Καρλάο η μπάλα στρώθηκε στον ντε Βινσέντι, ο οποίος με πλασέ εντός περιοχής τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ραμίρεθ!

ΑΕΚ (3-4-2-1): Ραμίρεθ - Γκαρθία, Γκονθάλεθ, Τρουγιόλς - Γέφρεν (67’ Τέτε), Σάστρε, Κάσες, Ακοράν - Ακίνο (23’ Τολμές), Τριτσκόφσκι (74’ Λαρένα) - Γιάννου.
ΑΠΟΕΛ (3-4-1-2): Βάτερμαν - Βούρος, Καρλάο, Ιωάννου - Γιάκολις, Μοράις (72’ Βιντιγκάλ), Σόουζα, Καζού (77’ Μπέζιακ) - ντε Βινσέντι - Τάμαρι, Νατέλ.