Ώρα για το έβδομο ή παράταση τίτλου;

Με κρίσιμα ντέρμπι για τους πρωτοπόρους στην κούρσα του πρωταθλήματος ανοίγει σήμερα (21/4) η αυλαία της 7ης αγωνιστικής των πλει οφ για το Α’ γκρουπ.

Τέσσερις μόλις στροφές από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας συνεχίζουν τη δική τους ξεχωριστή μάχη για τον τίτλο, με κάθε αναμέτρηση και κάθε βαθμό πλέον να έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό τους από το Κύπελλο, οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού τίθενται ξανά αντιμέτωποι με τη συμπολίτισσα τους ΑΕΛ στο Τσίρειο Στάδιο (17:00), με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομος. Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, καλείται να ανασυνταχθεί, να αφήσει πίσω τα… μαύρα σύννεφα που δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα και να αποδείξει ότι μόνο τυχαία δεν διεκδικεί το πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα, με ενδεχόμενη απώλεια βαθμών, τα πράγματα γίνονται ακόμη δυσκολότερα για τους «γαλάζιους» και οι ελπίδες τίτλου θα αρχίσουν σιγά σιγά να σβήνουν.

Με αρκετές απουσίες παρατάσσεται ωστόσο για ακόμη μια φορά ο Απόλλωνας, αφού εκτός βρίσκονται οι Περέιρα, Παπουλής, Κερμπρ, Στυλιανού και Χάμπος, ενώ αμφίβολος είναι και ο Ρομπέρζ.  

Δυο ώρες αργότερα από τη σέντρα του Λεμεσιανού ντέρμπι, στην ΑΕΚ Αρένα αναμένεται να διεξαχθεί το άλλο ενδιαφέρον ντέρμπι της αγωνιστικής μεταξύ ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ.

Οι «γαλαζοκίτρινοι», που βρίσκονται μια ανάσα από την κατάκτηση του 7ου διαδοχικού πρωταθλήματος στην ιστορία τους, έχουν ως απώτερο στόχο το τρίποντο θέλοντας να διατηρήσουν την απόσταση ασφαλείας από τη 2η θέση ή και ακόμη να την αυξήσουν σε ενδεχόμενη απώλεια του συνδιεκδικητή.

Μόνο εύκολο ωστόσο δεν θα είναι το βράδυ στη Λάρνακα για την ομάδα του Πάολο Τραμετσάνι, αφού στην «Αρένα» ο ΑΠΟΕΛ μέχρι σήμερα μετράει μονάχα μια νίκη, η οποία επιτεύχθηκε πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 22 Απριλίου, όπου επικράτησε με 3-1 χάρη στα τέρματα των Μοράις, Σάλαϊ και Ζαχίντ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι χαρακτηρίζεται και το πιο κρίσιμο για τη μάχη τίτλου, αφού είναι η τελευταία έξοδος των γαλαζοκιτρίνων από το ΓΣΠ, μιας και οι εναπομείναντες τρεις αγώνες είναι στο στάδιο της πρωτεύουσας (σ.σ. ακολουθούν Απόλλωνας, Ομόνοια, ΑΕΛ).

Με οποιαδήποτε αποτελέσματα ωστόσο στα δυο σημερινά ντέρμπι, δεν μπορεί να κριθεί και μαθηματικά ο τίτλος αφού απομένουν τρεις αγωνιστικές και εννέα διεκδικήσιμοι βαθμοί.