Έτοιμο το προσχέδιο του Νομοσχεδίου για αλλαγές στην Κάρτα Φιλάθλου

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης σε συνεργασία με την ΚΟΠ και τους αρμόδιους φορείς έχει ετοιμάσει το προσχέδιο του Νομοσχεδίου για αλλαγές στο μέτρο της Κάρτας Φιλάθλου, δήλωσε ο Υπουργός Ιωνάς Νικολάου, σημειώνοντας πως η πρόταση του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου προσθέτει θετικά στοιχεία στην όλη συζήτηση.
 
Ο κ. Νικολάου και ο κ. Σιζόπουλος είχαν σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με αντικείμενο της συζήτησης την Κάρτα Φιλάθλου. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως συζητήθηκε η ανάγκη να υπάρξει μια διαφοροποίηση ούτως ώστε να διευκολυνθεί η προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα και να διαφυλαχθούν τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια εντός γηπέδων.
 
Όπως είπε, η πρωτοβουλία του Μαρίνου Σιζόπουλου έρχεται να προστεθεί και να βοηθήσει στη συζήτηση που έχει αρχίσει και βρίσκεται σε εξέλιξη με την ΚΟΠ, τον ΚΟΑ και τα σωματεία ούτως ώστε να υπάρξει μια διαφοροποίηση γύρω από τις πρόνοιες της νομοθεσίας σχετικά με την Κάρτα Φιλάθλου.
 
Ο κ. Νικολάου είπε πως έχουν γίνει συναντήσεις και έχουν κατατεθεί απόψεις και η πρωτοβουλία Σιζόπουλου προστίθεται στην όλη προσπάθεια που γίνεται έτσι ώστε όλοι οι φορείς, Υπουργείο, ΚΟΑ, ΚΟΠ, να συντονιστούν και να δουν με ποιον τρόπο υλοποιείται αυτή η προσπάθεια για να υπάρξει κατάληξη και  να δώσει τις απαραίτητες διευκολύνσεις.
 
«Έχουμε προχωρήσει τη συζήτηση μαζί με την ΚΟΠ, έχουμε ανταλλάξει απόψεις, έχουμε ετοιμάσει ένα προσχέδιο νομοσχεδίου στη βάση των αλλαγών που έχουν συζητηθεί με τα σωματεία, δηλαδή να παρέχεται η δυνατότητα να εκδίδεται η loyalty card, να διατηρούν τα σωματεία μητρώο, να υπάρχει μια διαλειτουργικότητα του όλου συστήματος ώστε να διευκολύνεται και ο φίλαθλος για να μπορεί να εξασφαλίσει αυτή τη κάρτα για να μπορεί να μπει στο γήπεδο, να υπάρχει ασφάλεια μέσω αυτής της διαλειτουργικότητας», είπε και σημείωσε πως αυτό που χρειάζεται πλέον μα καθοριστεί είναι η οριστικοποίηση αυτή της προσπάθειας και η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί για να υπάρξει η ορθή κατάληξη.
 
Από την πλευρά του ο κ. Σιζόπουλος χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρουσα τη συνάντηση καθώς συζητήθηκαν σημαντικές λεπτομέρειες γύρω από το θέμα της Κάρτας Φιλάθλου. «Εν κατακλείδι έχουμε συνεννοηθεί στο πώς θα προχωρήσει αυτή η προσπάθεια ώστε στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για την επίλυση του προβλήματος, αφενός μεν να μπορέσουμε να συμβάλουμε αποφασιστικά στη συνέχιση της μείωσης της παραβατικότητας που υπάρχει εντός των γηπέδων και τη μετατροπή τους σε χώρους φιλικούς προς τις οικογένειες και τους φιλάθλους έτσι ώστε το άθλημα να αναδεικνύεται και την ίδια στιγμή να μην αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα του παρελθόντος», είπε.
 
Ο κ. Σιζόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνάντηση του με τον Υπουργό Δικαιοσύνης θα δρομολογήσει κάποιες νέες διαδικασίες και κάποιες σημαντικές εξελίξεις και πως με τη θετική συνδρομή όλων θα υπάρξει ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα στο ζήτημα της Κάρτας Φιλάθλου.
 
Σε ερώτηση προς τον Υπουργό αν βλέπει θετικά την πρόταση για αναστολή της εφαρμογής του μέτρου της Κάρτας Φιλάθλου μέχρι και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ο κ. Ιωνάς διερωτήθηκε γιατί να υπάρξει αναστολή και να μην βρεθεί από τώρα η λύση στο πρόβλημα.
 
Ο κ. Νικολάου είπε πως εφόσον όλοι συμφωνούν στο ζητούμενο, γιατί να συζητούν οτιδήποτε άλλο πέραν από το να επιδιώξουν να επιτύχουν το ζητούμενο από τώρα. «Αυτή θα πρέπει να είναι η προσπάθεια μας διότι φαίνεται ότι έχουμε κοινούς στόχους και υπάρχει συναντίληψη γύρω από το τι θέλουμε να πετύχουμε», είπε.
 
Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Σιζόπουλος είπε πως το ζητούμενο είναι να διευκολύνουν την προσέλευση των φιλάθλων σε συνθήκες ασφάλειας στα γήπεδα χωρίς να υποβοηθείται έμμεσα ή άμεσα το κακό φαινόμενο του παρελθόντος με τα έκτροπα και τις βιαιοπραγίες.
 
Σε άλλη ερώτηση για τη συμβολή της Κάρτας Φιλάθλου στη μείωση των φιλάθλων στα γήπεδα, ο κ. Νικολάου είπε πως δεν ισχυρίζεται πως η Κάρτα δεν συνέβαλε, αλλά δεν είναι η κύρια αιτία κατά τον ίδιο. Πρώτον, όπως είπε, με βάση τα στατιστικά στοιχεία για τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί, φέτος έχουν διεξαχθεί 50 αγώνες λιγότεροι σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια γιατί οι ομάδες ήταν φέτος λιγότερες.
 
Δεύτερον, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συνέτειναν στη μείωση των φιλάθλων, και οι οποίοι άρχισαν να διαφαίνονται από το 2012-2013 όταν  η μείωση του αριθμού των φιλάθλων ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Όπως είπε, συγκρίνοντας την περίοδο 2016-2017 με τη περίοδο 2017-2017 όταν εφαρμόστηκε η ταυτοποίηση για τους εκτός έδρας αγώνες, η μείωση ήταν μόλις 1000 εισιτήρια στο σύνολο.
 
Ο Υπουργός σημείωσε πως εκείνο που έρχεται και προστίθεται αυτή τη στιγμή είναι και η δυνατότητα των φιλάθλων να παρακολουθεί τους αγώνες στο σπίτι του μέσω των τηλεοπτικών μεταδόσεων. «Να ψάξουμε όμως και κάπου αλλού για τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν», είπε και έκανε αναφορά στον αρνητικό αντίκτυπο που έχουν όσα έγιναν στην Β΄ Κατηγορία με τους φακέλους για προσυνεννοημένα παιγνίδια καθώς και η όλη αμφισβήτηση του τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος.
 
Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας