Αποκαλυπτικό έγγραφο: Το μνημόνιο-«ταφόπλακα» της Ανόρθωσης!

Πολύ επικίνδυνος και καταστροφικός χαρακτηρίζεται ο δρόμος που εισήλθε πλέον η Ανόρθωση μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την οριστική ρήξη σωματείου με τον Χρήστο Πουλλαΐδη. Το περιβόητο έγγραφο - μνημόνιο συναντίληψης Χρήστου Πουλλαΐδη, για το οποίο έχουν γραφτεί διάφορες πληροφορίες τις τελευταίες μέρες στα ΜΜΕ αποτελεί στην παρούσα φάση τον μεγάλο «βραχνά» ως προς τη συμφωνία για την επόμενη μέρα στην «Μεγάλη Κυρία».
 
Η omada.com.cy αποκαλύπτει σήμερα (14/04) το έγγραφο-μνημόνιο συναντίληψης (MoU / Memorandum of Understanding) του Χρήστου Πουλλαΐδη, το οποίο περιλαμβάνει συγκεκριμένους όρους και που στο σωματείο εκτιμούν ότι θα οδηγήσει σε «κλείσιμο» της Ανόρθωσης.
Στους όρους του μνημονίου, ο Χρήστος Πουλλαΐδης ζήτησε την επιστροφή των 235.800 μετοχών και την ακύρωση συμφωνίας δωρεάς προς τον σύλλογο που είχε συμφωνηθεί το 2016.
Απαίτηση του κ. Πουλλαΐδη, σύμφωνα με το μνημόνιο συναντίληψης, είναι ότι πριν απο την υπογραφή της τροποποιητικής συμφωνίας διαχείρισης, το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου θα πρέπει να υπογράψει ότι θα διαγραφούν οι οφειλές της εταιρίας προς το σωματείο.
Άλλος όρος που περιλαμβάνεται στο σχετικό έγγραφο είναι η μείωση στο 80% της ετήσιας χορηγίας για κάλυψη των αναγκών του συλλόγου και τις υποχρεώσεις προς τρίτους όπως αυτές εμπίπτουν στα κριτήρια UEFA. Το ποσό ήταν 500 χιλιάδες ευρώ, ενώ με βάση το μνημόνιο συναντίληψης αυτό το ποσό θα πρέπει να μειωθεί στις 100 χιλιάδες ευρώ. 
Στον όρο αυτό επιβάλλεται και νέος όρος με τον οποίο ουσιαστικά τονίζεται ότι από τις 100 χιλιάδες ευρώ το ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ θα καταβάλλεται προς τον Χρήστο Πουλλαϊδη, έναντι του υπολοίπου που οφείλεται από τον σύλλογο προς αυτόν, μέχρι και την εξόφληση του.
Επίσης, σύμφωνα με το μνημόνιο ο σύλλογος και ο μέτοχος θα συνεργαστούν για την εξεύρεση επενδυτή της εταιρείας. Ο σύλλογος δεν θα μπορεί ν' αρνηθεί, χωρίς εύλογο λόγο, να δώσει τη συγκατάθεση του για πώληση μετοχών σε επενδυτή.
Στους όρους συμφωνίας διαχείρισης περιλαμβάνεται και το «Αντώνης Παπαδόπουλος». Στο μνημόνιο αναφέρεται η χρονική διάρκεια αξιοποίησης του «Αντώνης Παπαδόπουλος» με παράταση τουλάχιστον μέχρι το 2034 και αυτό να καταχωρηθεί στο κτηματολόγιο.
Η Ανόρθωση βρίσκεται σε εξαιρετικά επικίνδυνη πορεία κι αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα τότε η καταστροφή θα είναι σίγουρα ολοκληρωτική!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: