ΑΕΚ: Μετά από 81 παιχνίδια «την έπαθε» ο Ιδιακέθ

Στην πρώτη θητεία του ήταν στο ενδέκατο, στη δεύτερη στο ένατο. Την περίοδο 2016/17 ο Ιμανόλ Ιδιακέθ είχε υποστεί την πρώτη ήττα ως προπονητής της ΑΕΚ από την Ομόνοια, στην τρέχουσα περίοδο το πρώτο στραβοπάτημα ήλθε απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα.

Όπως και τότε, έτσι και αυτή τη φορά η γκέλα ήλθε σε εκτός έδρας παιχνίδι και με στενό σκορ, ωστόσο το 0-1 στο «Ν. ΠΑΠΑΣ GROUP Αμμόχωστος-Επιστροφή» σηματοδότησε και μια αρνητική πρεμιέρα για τον Βάσκο προπονητή.

Στα 72 παιχνίδια πρωταθλήματος της πρώτης (διετούς) θητείας του Ιδιακέθ η ΑΕΚ ουδέποτε είχε μείνει «άσφαιρη» σε διαδοχικές αγωνιστικές, κάτι που συνέβη τώρα, καθώς το 0-0 στο ΓΣΠ με τον ΑΠΟΕΛ διαδέχτηκε το 0-1 απέναντι στο βαρωσιώτικο σωματείο.

Υπό τον Αντόνι Ιραόλα οι Λαρνακείς δεν είχαν βρει δίχτυα σε διαδοχικές αναμετρήσεις απέναντι σε Ομόνοια (0-1, 15η) και Απόλλωνα (0-0, 2η), ενώ η αμέσως προηγούμενη φορά που είχαν καταγράψει συναπτές «αφλογιστίες» ήταν την περίοδο 2015/16(!), όταν είχαν «κολλήσει» στο μηδέν απέναντι σε ΑΕΛ (0-2, 19η) και Νέα Σαλαμίνα (0-0, 20ή).

Για να βρούμε μάλιστα την προηγούμενη φορά που κάτι τέτοιο συνέβη στα πλέι οφ, όπως τώρα, πρέπει να γυρίσουμε στην περίοδο 2013/14, όταν δεν βρήκαν δίχτυα απέναντι σε Εθνικό (0-0, 2η) και Νέα Σαλαμίνα (0-1, 3η), ακριβώς δηλαδή στις ίδιες αγωνιστικές που τους συνέβη και αυτή τη φορά!