«Ουδεμία δικαιολογία, όλοι δίπλα στην Εθνική...»

Ενόψει των αναμετρήσεων της Εθνικής ομάδας της Κύπρου με το Σαν Μαρίνο και το Βέλγιο στις 21/3 και 24/3 αντίστοιχα παραχωρήθηκε σήμερα συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρο της επιτροπής Εθνικών ομάδων της Ομοσπονδίας, Χάρης Λοϊζίδης κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια της Κύπρου και σημείωσε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για κανέναν.

Αναλυτικά:

Χάρης Λοϊζίδης: «Αποφασίσαμε σαν Ομοσπονδία να περάσουμε μέσα από τα ΜΜΕ την παράκληση μας να στηρίξει την Εθνική ο κόσμος. Οι κερκίδες είναι άδειες. Ένας λόγος είναι οι ώρες. Μπήκαμε σε διάλογο με την UEFA για καλύτερες ώρες. Όπως με το Σαν Μαρίνο είναι στις 19:00. Έχουμε καθορίσει ελκυστικές τιμές στα εισιτήρια. Δεν είναι δικαιολογία για κανένα. Ο στόχος μας μέσα σε αυτή τη προσπάθεια είναι να απολαύσουν οι οικογένειες τους αγώνες. Θα υπάρχουν Fan Zone πριν από τον αγώνα για τα μικρά παιδιά.

Η ΚΟΠ αποφάσισε να τιμήσει κάποιους ποδοσφαιριστές. Η Εθνική του 1983 θα τιμηθεί πριν τον αγώνα του Σαν Μαρίνο. Η Εθνική του 1998 θα τιμηθεί πριν το Βέλγιο. Η Εθνική του 1983 εξήλθε ισόπαλη με την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία. Η Εθνική του 1998 κέρδισε την Ισπανία».

Γιώργος Εφραίμ: «Είναι μια καινούργια διοργάνωση. Έχουμε κοινό στόχο και όραμα. Δεν είναι εύκολο αλλά καλό είναι να ονειρεύεσαι για να πετύχεις. Δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος. Καλώ τον κόσμο να έρθει στο ΓΣΠ. Με δυο παιχνίδια στην έδρα μας μπορεί να μας δώσει ώθηση. Έχουμε ένα βασικό κορμό με τον κ. Μπεν Σιμόν».

Ερώτηση: Πως νιώθεις όταν φοράς το «7» που φορούσε ο Μαυρής; «Είναι τιμή μου. Μόνο που φοράω το Εθνόσημο είναι σημαντικό».

Κωνσταντίνος Παναγή: «Ξεκινούμε μια νέα διοργάνωση. Θεωρώ πως δεν υπάρχει εύκολη ομάδα. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας με το Σαν Μαρίνο. Θα δίνουμε το 100% σε όλους τους αγώνες. Θα παλέψουμε για την Εθνική μας».

Τάκης Μαυρής: «Ευχαριστούμε την ΚΟΠ που μας τιμά. Ούτε στα όνειρα μας δεν πιστεύαμε να πετύχουμε το ακατόρθωτό. Να φέρουμε ισοπαλία με την Ιταλία. Εμείς οι ερασιτέχνες τιμήσαμε την Κυπρο».

Γιώτης Εγκωμίτης: «Ευχαριστώ την ΚΟΠ που θα τιμήσει την δική μας Εθνική του 1998, αλλά και αυτή του 1983. Χωρίς παρελθόν δεν υπάρχει μέλλον. Να πιστέψουν πως δεν υπάρχει ακατόρθωτο οι ποδοσφαιριστές. Όλα είναι κατορθωτά. Να έρθει ο κόσμος πίσω στα γήπεδα».