Ντέρμπι στο Εφετείο και φόρτσα για ντέρμπι στο Τσίρειο και όχι μόνο...

Στο Εφετείο μεταφέρεται η υπόθεση Φράνσις Ουζόχο, μετά την έφεση της Ανόρθωσης για την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, ο οποίος κατακύρωσε τον αγώνα με 3-0 υπέρ του Απόλλωνα, επιβάλλοντας επίσης ποινή -6 βαθμών στην ομάδα της Αμμοχώστου. Το Εφετείο θα συνέλθει το πρωί του Σαββάτου (23/04) στις 10:30 το πρωί.

Θυμίζουμε ότι η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για την υπόθεση ήταν: «Ο Αθλητικός Δικαστής αποφάσισε να κάνει αποδεχτή την ένταση του Απόλλωνα, κατακυρώνοντας τον  πιο πάνω αγώνα με σκορ 3-0 υπέρ του. Στην Ανόρθωση επιβάλλεται επιπλέον αφαίρεση 6 βαθμών από την πρώτη φάση του Πρωταθλήματος. Στον ποδοσφαιριστή επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού μιας αγωνιστικής και πρόστιμο».

Από πλευράς της ομάδας της Αμμοχώστου υποστηρίζουν ότι υπήρξε εκτροπή της διαδικασίας, μιας και πέρασε μία εβδομάδα (11-18 Φεβρουαρίου) και ενώ είχε ολοκληρωθεί η δικογραφία, ο Αθλητικός Δικαστής περίμενε να παρουσιαστούν ενώπιον του νέα στοιχεία, ανοίγοντας και «διάλογο» με τον ΚΟΑ.

Τα τέσσερα σενάρια
Το Εφετείο αποτελούν τέσσερα μέλη. Οι Πέτρος Κληρίδης (πρόεδρος), Βάσος Θεοδώρου (αντιπρόεδρος), Γιώργος Καζαντζής (μέλος) και Παύλος Παύλου (μέλος). Τις προηγούμενες ημέρες παραιτήθηκε ο Ηλίας Στεφάνου (μέλος) επικαλούμενος λόγους αρχής και σύγκρουση συμφερόντων μιας και εκπροσωπούσε τον Δρ. Κυριακό Γιάγκου. Εφόσον υπάρχει ισοψηφία, τότε η ψήφος του προέδρου μετρά διπλή.

Όσον αφορά στα σενάρια για το τι μέλλει γενέσθαι από την απόφαση του Εφετείου, υπάρχουν τέσσερα: 1) Επικύρωση της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή, 2) Τροποποίηση της ποινής, μείωση ή αύξηση της ποινής, 3) Ακύρωση της απόφασης, δηλαδή επιστροφή των εννέα βαθμών στην Ανόρθωση και 3) Κακοδικία, που σημαίνει ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί ξανά στον Αθλητικό Δικαστή για επανεξέταση.

Παραμονές του φινάλε της κανονικής περιόδου
Η απόφαση του Εφετείου αναμένεται να γίνει γνωστή πριν από την έναρξη των παιχνιδιών της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου. Η έκβαση της υπόθεσης παίζει σημαντικό ρόλο στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, μιας και σε ενδεχόμενο ανατροπής της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή θα υπάρξει εκ νέου ανατροπή, τόσο στην κορυφή όσο και στη μάχη που γίνεται για την τελευταία θέση της πρώτης εξάδας.

Εξάλλου, σήμερα στο ΓΣΠ (Ομόνοια-ΑΕΛ) και αύριο στο Τσίρειο (Απόλλων-ΑΠΟΕΛ) θα γίνουν οι «μάχες» Λευκωσίας και Λεμεσού. Εφόσον, δεν γίνει δεκτή η ένσταση της Ανόρθωσης, αυτό σημαίνει ότι σημαντικό, για την υπόθεση εξάδα, κρίνεται και το παιχνίδι του Ερμή με την ομάδα της Αμμοχώστου.
 
Διαβάστε επίσης