«Τα συμβόλαια των 50 ευρώ και οι ακαδημίες στο έλεος του Θεού...»

Την άποψή του για την αύξηση των ομάδων παραθέτει μέσω επίσημης ανακοίνωσης ο ΠΑ.Σ.Π.

Αναλυτικά:

Ο ΠΑ.Σ.Π. στο ερώτημα της αύξησης των ομάδων θέτει πάντα ως προτεραιότητα το καλό των ποδοσφαιριστών μελών του αλλά και του αθλήματος. Πρέπει στο μυαλό όλων να υπάρχει η ποιότητα παράλληλα με την ποσότητα.

Θεωρούμε ότι τα επαγγελματικά συμβόλαια των 50 ευρώ και οι ακαδημίες που αφήνονται στο έλεος του Θεού είναι μερικά από τα πολύ σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν. Ιδιαίτερη στήριξη πρέπει να λάβει και το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας ένα πολύ σημαντικό πρωτάθλημα για το Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Καταλήγοντας είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με θετική προσέγγιση την αύξηση των ομάδων εφόσον τηρηθούν κάποιοι όροι και προϋποθέσεις. Ο κατώτατος μισθός των επαγγελματικών συμβολαίων και η αύξηση της συμμετοχής των Κύπριων ποδοσφαιριστών είναι δύο από τα θέματα τα οποία πρέπει να διασφαλιστούν ώστε μαζί με την αύξηση των ομάδων να έρθει και η αύξηση της ποιότητας του Πρωταθλήματος τόσο της Α’ όσο και της Β’ Κατηγορίας.

Γενικά περιμένουμε σωστή μελέτη και σχεδιασμό για τη συγκεκριμένη απόφαση προς το συμφέρων των ποδοσφαιριστών και του πρωταθλήματος.

*** Στο γράφημα βλέπουμε ότι 34 Κύπριοι ποδοσφαιριστές άρχισαν στην ενδεκάδα των 12 ομάδων Α’ Κατηγορίας την προηγούμενη αγωνιστική, δηλαδή μέσος όρος σχεδόν 3 ανά ομάδα. Ο αντίστοιχος αριθμός από τις 12 πρώτες ομάδες – πλην των 2 που πήγαν απευθείας διαβάθμιση – στην 21η Αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος ήταν 23! H χρησιμοποίηση Κυπρίων, που φέτος αποδεικνύουν ότι έχουν θέση στην ενδεκάδα, δεν είναι κάτι το αρνητικό και είναι κάτι το οποίο πρέπει να θέλουν οι ίδιες οι ομάδες αφού είναι προς το συμφέρον τους αλλά και του Ποδοσφαίρου της Κύπρου και μπορεί να θεσμοθετηθεί παράλληλα με την αύξηση του αριθμού τους.

Δειτε Επισης

Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ-καρέ η επιχείρηση διάσωσης του στρατιώτη στη Λευκωσία
Ανέβαζαν βίντεο στο διαδίκτυο από το Πουρνάρα και ενημέρωναν διακινητές για την άφιξη μεταναστών
Στρατιώτης έπεσε σε γκρεμό στη Λευκωσία-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης