Τα εξωαγωνιστικά ζητήματα που απασχολούν το πάνω διάζωμα

Αρχίσαμε ήδη να μετράμε αντίστροφα για τα πλέι οφ του κυπριακού πρωταθλήματος, καθώς το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια του θεσμού. Όλες ανεξαρτήτως οι ομάδες θα κυνηγήσουν το θετικό αποτέλεσμα για να πλασαριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις δύο εξάδες που θα σχηματιστούν.
 
Τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει στην υπόθεση διαβάθμιση αλλά ιδιαίτερα στην κούρσα του τίτλου, στην οποία συμμετέχουν ενεργά Απόλλωνας, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ, ενώ δέλεαρ αποτελεί και η 4η θέση που υπό προϋποθέσεις θα οδηγήσει στην Ευρώπη. 
 
Μετά την απόφαση της ΚΟΠ, η 22η αγωνιστική θα διεξαχθεί κανονικά (σ.σ. παρά το αίτημα της Ανόρθωσης για αναβολή) με την εκδίκαση της έφεσης της ομάδας της Αμμοχώστου να λαμβάνει χώρα λίγες μόνο ώρες πριν τη σέντρα στα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου. 
 
Το σίριαλ Φράνσις Ουζόχο, φαίνεται να φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του, δυόμιση εβδομάδες μετά το πολυσυζητημένο ντεμπούτο του Νιγηριανού τερματοφύλακα. 
 
Από τα παιχνίδια της ερχόμενης αγωνιστικής θα ξεκαθαρίσει εάν η Ανόρθωση ή η Ομόνοια θα βρεθούν στην πρώτη εξάδα. Φυσικά, αν υπάρξει ανατροπή στην απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, τότε η τελευταία θέση θα κριθεί ανάμεσα στην Ομόνοια και τη Νέα Σαλαμίνα.
 
Οι ομάδες των πάνω διαζωμάτων, πέραν από τους αγωνιστικούς στόχους έχουν να επεξεργαστούν και διάφορα εξωαγωνιστικά ή διαφορετικής φύσης ζητήματα.

Απόλλωνας: Φεύγει, δεν φεύγει ο Μάγκλιτσα και η έφεση
Στον πρωτοπόρο πλέον Απόλλωνα εκτός από την έφεση της Ανόρθωσης, έχουν στο μυαλό τους και τις εξελίξεις στο θέμα με τον Άντον Μάγκλιτσα. Ο Κροάτης επιθετικός των κυανολεύκων εδώ και μερικές μέρες βρίσκεται στην Κίνα για να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του στην τοπική Γκουινζού Χεφχενγκ.

Η μεταγραφή του παίκτη φαίνεται να καθυστερεί αφού δεν έχει γίνει το έμβασμα με το ποσό της ρήτρας του ποδοσφαιριστή στην ομάδα της Λεμεσού.

Πάντως ακόμα και αν το όλο σκηνικό οδηγηθεί σε... ναυάγιο, αυτό δεν θα δυσαρεστήσει τους ανθρώπους του Απόλλωνα, αφού ο Κροάτης αποτελεί μια αξιόπιστη λύση στη γραμμή κρούσης της ομάδας.
 
ΑΠΟΕΛ: Κρούσματα απειθαρχίας
Ο δεύτερος στη βαθμολογία ΑΠΟΕΛ βλέπει το παιχνίδι της Κυριακής (24/2) κόντρα στον Απόλλωνα ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προσπεράσει την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, ασχέτως με το αποτέλεσμα της έφεσης.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ ο τηλεοπτικός φακός «συνέλαβε» τους Μερκή και Βάτερμαν να διαφωνούν έντονα για κάποιο θέμα, με τον εκπρόσωπο Τύπου της ομάδας, Νεκτάριο Πετεβίνο, να ξεκαθαρίζει πως οι δύο παίκτες δεν είχαν τσακωθεί για κάτι και η παρεξήγηση η οποία είχε δημιουργηθεί μεταξύ δύο παικτών θεωρείται λήξαν.

Λίγα 24ωρα μετά το συγκεκριμένο συμβάν, επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε ο αμυντικός της ομάδας, Εμίλιο Ενσούε κατά τη διάρκεια της προπόνησης των γαλαζοκιτρίνων.

Γράφτηκαν και ακούστηκαν πολλά σχετικά με το θέμα και τις σχέσεις του παίκτη με τον προπονητή της ομάδας, Πάολο Τραμετσάνι. Αυτό που ισχύει και έχει επιβεβαιωθεί πολλάκις από πλευράς ΑΠΟΕΛ είναι η εσωτερική έρευνα, της οποίας η κατάληξη θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες.
 
ΑΕΛ: Βλέπει και προγραμματισμό
Αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος μαζί με τη Νέα Σαλαμίνα. Ο λόγος για τη φετινή ΑΕΛ που πολλοί έδειχναν να ξεγράφουν και να μην την θεωρούν άξια διεκδικήτρια του τίτλου, βρίσκεται όμως σε απόσταση αναπνοής από τους πρωτοπόρους και σίγουρα θέλει να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα του ντέρμπι Απόλλων-ΑΠΟΕΛ. 

Οι γαλαζοκίτρινοι μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα ανακοίνωσαν την ανανέωση των συμβολαίων των Φιντέλις, Σίλβα και Α. Τεϊσέιρα μέχρι το 2022, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έπονται και άλλοι (π.χ. Γουίλερ).

ΑΕΚ: Τα βελτιωτικά έργα στην «ΑΕΚ Αρένα»
Μετά την έλευση του Ιμανόλ Ιδιάκεθ, η ΑΕΚ επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα και τρέχει τις πιο πάνω ομάδες για να προλάβει το τρένο της Ευρώπης, ενώ υπάρχει ακόμη και το κύπελλο (παίζει στα προημιτελικά με τον ΑΠΟΕΛ). Η διοίκηση της ομάδας της Λάρνακας συνεχίζει να ποντάρει και στην ολοκλήρωση του ιδιόκτητου γηπέδου της.

Πριν από περίπου ένα μήνα χρησιμοποιήθηκαν τα νέα αποδυτήρια στην «ΑΕΚ Αρένα», με τους παίκτες της ομάδας να δείχνουν ενθουσιασμένοι από αυτή την εξέλιξη. Σειρά πήρε το στέγαστρο στην κεντρική εξέδρα του σταδίου.

Νέα Σαλαμίνα: Βελτιώσεις στο προπονητικό
Η αρμάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη κέρδισε με το σπαθί της το σεβασμό των αντιπάλων. Κατάφερε να αποφύγει τις περιπέτειες και δίκαια διεκδικεί (και της αξίζει) θέση στην εξάδα.

Παράλληλα, με την προσπάθεια για επίτευξη των αγωνιστικών στόχων, η διοίκηση των ερυθρολεύκων προχωρά και με το θέμα της βελτίωσης των προπονητικών εγκαταστάσεων. Τον επόμενο μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για ένα υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο.

Ομόνοια: Στόχος η επόμενη χρονιά
Μία ομάδα όπως την Ομόνοια δεν την παίρνει να αδιαφορεί για κανένα παιχνίδι, γι’ αυτό θα κυνηγήσει το καλύτερο μέχρι το τέλος. Είτε μπει στην εξάδα, είτε όχι, το ζήτημα για τους πράσινους είναι να αρχίσει να στήνεται σωστά η ομάδα για τη νέα χρονιά.

Σε αυτό το πλαίσιο επιχειρείται στελέχωση της ομάδας με άτομα σε διάφορα πόστα. Ανέλαβε ως ο Αθλητικός Διευθυντής αλλά και ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου ο Νεόφυτος Λάρκου, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί και η συμφωνία με τον Σίμο Ταραπουλούζη για τη θέση του αρχισκάουτερ.

Ανόρθωση: Ουζόχο και σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα
Στο στρατόπεδο της Ανόρθωσης, σαν να μην έφταναν τα προβλήματα που προέκυψαν μετά την ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του Φράσνις Ουζόχο, δύο νέα περιστατικά ήρθαν στην επιφάνεια αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή.

Ο αμυντικός της ομάδας, Ντάνιελ Πράνιτς, σε δηλώσεις του αποκάλυψε ότι οι ποδοσφαιριστές της «Κυρίας» είναι απλήρωτοι εδώ και δυο-τρεις μήνες, τονίζοντας την πρόθεση αποχώρησής του από την ομάδα με τη νέα σεζόν και εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι οι παίκτες νιώθουν μόνοι στο γήπεδο. 

Επιπρόσθετα, ήρθε και το σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα από τους Ντουγκλάο και Μικελτάντζε, οι οποίοι ξέφυγαν στις προπονήσεις της ομάδας.