Πρόκριση στο… ρελαντί με το μυαλό στον Απόλλωνα

Την πρόκριση στην προημιτελική φάση του κυπέλλου Κύπρου εξασφάλισε ο ΑΠΟΕΛ, νικώντας τη Δόξα στο Μακάρειο στάδιο με 3-0 (σ.σ. σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου αγώνα).
 
Δύο γκολ για τον Μπάλογκ και ένα για τον Αλωνεύτη για την ομάδα του Πάολο Τραμετσάνι, ο οποίος εξέτισε την ποινή του για την αποβολή στον αγώνα με την Πάφος F.C. 
 
Οι γαλαζοκίτρινοι θ'αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ άρχισαν ήδη να σκέφτονται το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής (24/2) κόντρα στον Απόλλωνα. 
 
Το προφίλ του αγώνα:
Εξαιρετικά αποτελεσματικός ήταν ο ΑΠΟΕΛ στο πρώτο 15λεπτο της αναμέτρησης αφού κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 αξιοποιώντας τις δύο πρώτες καλές ευκαιρίες που βρήκε στο παιχνίδι. 
 
Στο 11' ο Μπάλογκ σκόραρε με κοντινή προβολή μετά την πολύ καλή σέντρα από τον Εφραίμ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, στο 13' ο Αλωνεύτης διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του, φέρνοντάς την ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. 
 
Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν την κατοχή της μπάλας, χωρίς να δημιουργούν τις μεγάλες ευκαιρίες για γκολ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο χάθηκε στο 40' όταν ο Ζαχίντ αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον Λοϊζου. 
 
 
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε κατά πολύ με την ομάδα της Κατωκοπιάς να χάνει τη δική της μεγάλη ευκαιρία στο 49' με τους Σωτηρίου και Χατζηβασίλη να μην βρίσκουν στόχο.
 
Η υπόθεση πρόκριση κλείδωσε ουσιαστικά στο 67' με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Μπάλογκ με πλασέ απέναντι στον Λοϊζου, μετά από ωραία ασίστ του Αλωνεύτη. 
 
Οι γαλαζοκίτρινοι διαχειρίστηκαν το υπέρ τους αποτέλεσμα, με τον Πασκουάλε Ρόκο να προβαίνει στις απαραίτητες αλλαγές ξεκούρασης ενόψει του δύσκολου εκτός έδρας αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyta.
 
Η ταυτότητα του αγώνα:

Δόξα (Λούκας Χατζηλούκας): Λοίζου, Τίνκου (70′ Μουχτάρης), Άδωνη, Σωτηρίου, Μίτρεα, Παβλόφ, Παπαφώτης, Ασαμόα, Χατζηβασίλης, Ζατλ (56′ Φερνάντες),  Νελσίνιο (63′ Περέιρα).

ΑΠΟΕΛ (Πασκουάλε Ρόκο): Ρόμο, Αρτυματάς, Ρουέδα, Μερκής, Ιωάννου, Αλωνεύτης, Κασίνι, Μοράις, Ζαχίντ (73′ Γκέντζογλου), Εφραίμ, Μπάλογκ (68′ Αρτεμίου)

Σκόρερ: 11′,67 Μπάλογκ, 13′ Αλωνεύτης

Κίτρινες: Παβλόφ / Αρτυματάς

Διαβάστε επίσης: