Μετέωρο το μέλλον της καταγγελίας Παντελή-Τα σενάρια μετά την κατάθεση του

Σε… διπλό ταμπλό συνεχίζονται οι έρευνες των ανακριτών του ΤΑΕ Αρχηγείου σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση του δελτίου υγείας του Νιγηριανού τερματοφύλακα, Φράνσις Ουζόχο, ο οποίος με το που πάτησε το πόδι του στο γήπεδο, έφερε τα πάνω κάτω στο κυπριακό πρωτάθλημα.
 
Οι ανακριτές από τη μια διερευνούν την υπόθεση πλαστογραφίας του δελτίου υγείας του Ουζόχο που κατήγγειλε ο πρόεδρος του Απόλλωνα, ενώ από την άλλη διερευνούν τις καταγγελίες του προέδρου της Ανόρθωσης, Αντρέα Παντελή, ο οποίος περνώντας στην αντεπίθεση κατήγγειλε τον ΚΟΑ και τον πρόεδρο του Οργανισμού για τους χειρισμούς του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Αντρέας Παντελή που πέρασε χθες το πρωί την πύλη του ΤΑΕ Αρχηγείου, υιοθέτησε το περιεχόμενο της επιστολής που είχε αποστείλει την περασμένη Κυριακή στον Αρχηγό Αστυνομίας.
 
Ο πρόεδρος των κυανόλευκων δεν προσκόμισε οποιαδήποτε στοιχεία που να ενισχύουν τους ισχυρισμούς του σε ότι αφορά τις αναφορές ότι ο Ανδρέας Μιχαηλίδης είναι το πρόσωπο που διέρρευσε τον φάκελο του Ουζόχο στον Απόλλωνα, γεγονός που καθιστά αδύνατη την καταγγελία του, αφού δεν μπορούν να στοιχειοθετούν αδικήματα στη βάση πληροφοριών.
 
Ωστόσο τα όσα κατέθεσε αξιολογούνται και διερευνώνται από τους ανακριτές, οι οποίοι θα λάβουν καταθέσεις από όσους χρειάζεται, μεταξύ των οποίων και ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, έτσι ώστε να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν περαιτέρω στοιχεία που στήνουν υπόθεση. Σε περίπτωση που δεν παρουσιαστούν οποιαδήποτε στοιχεία στην Αστυνομία ή δεν προκύψουν από τις εξετάσεις, στοιχεία τα οποία θα φέρουν νέα δεδομένα στην υπόθεση, τότε η καταγγελία του Αντρέα Μιχαηλίδη πέφτει στο κενό.
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι στην καταγγελία του Απόλλωνα υπήρχαν σχετικά έγγραφα που μπορούσαν να επιβεβαιώσουν ή να καταρρίψουν τους ισχυρισμούς (δελτίο υγείας, ιατρικές εξετάσεις, υπογραφές κτλ) όπως επίσης και το γεγονός ότι ο τερματοφύλακας κατά τον επίδικο χρόνο βρισκόταν στο αεροπλάνο.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Αντρέας Παντελή εισερχόμενος χθες στο Αρχηγείο ανέφερε μεταξύ άλλων «έχουμε πολλά να πούμε», ενώ εξερχόμενος δήλωσε ότι η υπόθεση πλέον βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας, χωρίς να επιθυμεί να τοποθετηθεί για το περιεχόμενο της κατάθεσης του και αν υπάρχουν στοιχεία που θα προσκομίσει στους ανακριτές.
 
Σε αναμονή ο Γιάγκου και οι άλλοι δύο
Την ίδια ώρα η Αστυνομία βρίσκεται προς το τέλος των ερευνών για την υπόθεση του δελτίου υγείας του Φράνσις Ουζόχο και ως εκ τούτου είναι θέμα χρόνου ο φάκελος της υπόθεσης να διαβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα για περαιτέρω οδηγίες. Η Νομική Υπηρεσία, αναμένεται να εξετάσει το μαρτυρικό υλικό και τις εισηγήσεις των ανακριτών της υπόθεσης, ούτως ώστε να αποφασιστεί κατά πόσο στοιχειοθετούνται αδικήματα σε βάρος των υπόπτων οι οποίοι θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
 
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση είχε συλληφθεί ως ύποπτος ο Δρ. Κυριακός Γιάγκου, αναπληρωτής πρόεδρος της Ανόρθωσης, καθώς και άλλα δύο πρόσωπα, εκ των οποίων η μια λειτουργός στον ΚΟΑ.
 
Στο μεταξύ, την ώρα που ο Δρ. Κυριακός Γιάγκου βρίσκεται σε αναμονή για το εάν θα οδηγηθεί ή όχι ενώπιον Δικαστηρίου, υπέβαλε παράλληλα την παραίτηση του από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της Ανόρθωσης.
 
Στην επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας Ανόρθωσης, ο Δρ. Γιάγκου εξηγεί ότι υποβάλει την παραίτηση του για λόγους αρχής από την στιγμή που υπάρχει εναντίον του έρευνα από την Αστυνομία.