«Υπήρξε παραβίαση διαδικασίας των κανονισμών»

Δεν έχει αποσταλεί ακόμη η ένσταση της Ανόρθωσης μετά την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή να κατοχυρώσει τον αγώνα υπέρ του Απόλλωνα και να αφαιρέσει έξι βαθμούς από την ομάδα της Αμμοχώστου για αντικανονική συμμετοχή του Φράνσις Ουζόχο.

Ο νομικός σύμβουλος της «Κυρίας», Γιώργος Χριστοφίδης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 θέτοντας κάποια ερωτήματα για την εκδίκαση της υπόθεσης από τον Αθλητικό Δικαστή, Αριστοτέλη Βρυωνίδη

Οι δηλώσεις του:

Για την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή: «Μας βρίσκει απογοητευμένους και προχωράμε με έφεση. Δεν την έχουμε αποστείλει ακόμα, έχουμε περιθώριο μέχρι τρεις μέρες για να την καταθέσουμε. Η διαδικασία για το Εφετείο θα πάρει κάποιο διάστημα. Είναι τα χρονικά περιθώρια όπως καθορίζονται τέτοια για αυτό και ζήτησε και η ομάδα αναβολή».

Για το αν μπορεί να γίνει νέα έφεση: «Δεν υπάρχει τριτοβάθμιο σώμα που να μπορεί να εκδικάσει σε τρίτο επίπεδο νέα τυχόν έφεση. Ούτε το CAS αποτελεί επιλογή».

Για το πώς εξελίχθηκε η υπόθεση: «Υπήρξε παραβίαση της διαδικασίας και των κανονισμών. Η δικογραφία ολοκληρώθηκε στις 8/2 και στις 11/2 ήταν η ακρόαση. Μετέθεσε ο Αθλητικός Δικαστής χωρίς να μας διευκρινιστεί γιατί με επιστολές του με ανακοινώσεις και του ΚΟΑ το θέμα και έφεραν στις 18/2. Αυτό αποτελεί εκτροπή της διαδικασίας όπως προκύπτει από τους κανονισμούς. Οι διαδικασίες και οι κανονισμοί είναι για να τηρούνται. Εφόσον ο ΚΟΑ έκρινε άκυρο το δελτίο χθες. Γιατί δεν το έκανε από την αρχή, μια βδομάδα πριν αυτό; Επιφυλάσσεται η απόφαση σημαίνει ότι έχει ολοκληρωθεί η υπόθεση και αναμένεται η δημοσιοποίηση της απόφασης».

Για το πώς θα κινηθεί η Ανόρθωση: «Ο ΚΟΑ είναι δημοσιά Αρχή και εκδίδει αποφάσεις μέχρι να ανατραπούν. Η ορθότητα της απόφασης προσβάλλεται ενώπιον διοικητικού δικαστηρίου. Σίγουρα θα εκδοθεί η απόφαση του Εφετείου πρώτη χρονικά από αυτής του διοικητικού δικαστηρίου. Πάει για θέμα αποζημιώσεων το θέμα αν δικαιωθεί η Ανόρθωση. Υπάρχουν σημεία ουσίας και πιστεύουμε ότι μπορεί να ανατραπεί η απόφαση».

Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται στην επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις