«Καθάρισε» για τον «Θρύλο» ο... Four-τούνης!

Οι ηχηρές αποδοκιμασίες στο ημίχρονο μαρτυρούσαν πολλά. Πάρα πολλά. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν απλώς κακός. Δεν βλεπόταν! Αδυνατούσε να κάνει τα αυτονόητα. Κοντρόλ, πάσα στα δύο μέτρα, τα βασικά.

Αν μπορούσε ο Πέδρο Μαρτίνς μπορεί και να τους άλλαζε όλους στην ανάπαυλα. Τόσο κακός ήταν ο Ολυμπιακός. Η είσοδος Τοροσίδη (κυρίως) και Λάζαρου έδωσε ξανά φλόγα, πάθος, ένταση, ενέργεια. Η εξέδρα ακολούθησε. Και το ματς γύρισε! Το 0-1 έγινε 4-1 και οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν στους 6 πόντους την διαφορά από την κορυφή και αύξησαν στους 8 αυτή από την τρίτη θέση.

Οι Πειραιώτες για δεύτερο σερί ντέρμπι πιάστηκαν ψυχολογικά απροετοίμαστοι. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Στην Τούμπα δέχθηκαν το 1-0 στο 2:30. Αυτή τη φορά το 0-1 έγινε στο 2:23. Με τραγικό πούλημα μπάλας του Βούκοβιτς και ακόμα πιο τραγικό στρώσιμο του Ζοσέ Σα στον Πόνσε. Ξεκίνημα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Μανόλο Χιμένεθ.

Το γκολ απενοχοποίησε το παιχνίδι της ΑΕΚ πίσω από την μπάλα. Βούτυρο στο κιτρινόμαυρο ψωμί. Λυσσαλέα πίεση ψηλά, επιθετική άμυνα, κάτι που χάλασε όλη την επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού που προσπαθούσε να φτιάξει παιχνίδι από πίσω με μεγάλες μπαλιές.

Ο Ζοσέ Σα μέσα στην απόλυτη «πλημμύρα» είπε όχι σε δύο φορές στον Μάνταλο σε κλασικές ευκαιρίες για το 0-2, κάθε επαφή της μπάλας από Μεριά, Βούκοβιτς, Σισέ ήταν και ένας εν δυνάμει κίνδυνος.

Ο Δόκτωρ Τζέκιλ του πρώτου μέρους έδωσε την θέση του στον Μίστερ Χάιντ. Ένας άλλος Ολυμπιακός βγήκε στο γήπεδο, με άλλο πλάνο, άλλη διάθεση, άλλη λογική. Το «τούβλο» του Καμαρά στο 1-1 (49’) γύρισε όλη την ψυχολογία. Η ΑΕΚ κλείστηκε στο καβούκι της, ήπιε θάλασσα, θόλωσε. Το 2-1 «μύριζε» από μακριά, έστω κι αν ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να μην μπορεί να πατήσει περιοχή. Ο Φορτούνης μυρίστηκε ένα φαινομενικά αθώο λάθος του Μάνταλου, έμεινε όρθιος στο τράβηγμα του Σιμόες και με το κακό του πόδι του αριστερό έπιασε το τέλειο διαγώνιο σουτ (δοκάρι και μέσα) για το 2-1 (72’).

Ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο (όπως με την Ντιναμό Κιέβου), όμως αυτή τη φορά είχε και κόντρες με ουσία. Σε μία από αυτές ο Ποντένσε «χόρεψε» την άμυνα της ΑΕΚ και σέρβιρε το 3-1 στον Χασάν. Τρία λεπτά πριν το τέλος το κερασάκι στην τούρτα. Η ΑΕΚ έδειχνε εικόνα διάλυσης, ο Φορτούνης έφυγε πριν από το κέντρο και σαν σε προπόνηση έκανε το 4-1. 

Ένα θρυλικό δεύτερο ημίχρονο...
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων