Ο Κούσουλος έστειλε το μπαλάκι στον… Ουζόχο!

Δίχως νικητή ολοκληρώθηκε το πολυαναμενόμενο ντέρμπι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ανάμεσα σε Ανόρθωση και Ομόνοια. Αμφότερες γνώριζαν ότι με νίκη θα βελτίωναν εξαιρετικά τη θέση τους εν όψει της τελευταίας αγωνιστικής, εμφανίστηκαν ωστόσο αναποτελεσματικές και πλέον το πλασάρισμά τους θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή στην υπόθεση Ουζόχο.

Σε περίπτωση δικαίωσής της, η «Κυρία» θα έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά τη θέση της στην πρώτη εξάδα, σε περίπτωση δικαίωσης του Απόλλωνα, τότε θα είναι σε θέση ισχύος η Ομόνοια, η οποία έφτασε πιο κοντά στη νίκη, αλλά είδε τον Κούσουλο να σημαδεύει δύο φορές την οριζόντια δοκό.
 
Δοκάρι ο Κούσουλος, Νο1
Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό και πολλή ποιότητα, ωστόσο τις εντυπώσεις κέρδισε η Ομόνοια, η οποία ήταν πιο δραστήρια και απειλητική. Γκόμεθ (8’), Κατελάρης (24’, 29’ δοκάρι) έχασαν πολύ καλές ευκαιρίες ν’ ανοίξουν το σκορ για το «τριφύλλι», ενώ για την «Κυρία» η πιο αξιόλογη στιγμή ήταν ένα εκτός περιοχής σουτ του Μικελτάντζε (16’). Πριν την ανάπαυλα οι δύο ομάδες υποχρεώθηκαν σε αναγκαστική αλλαγή: ο Στρούνα αντικατέστησε τον τραυματία Αρτυματά (22’) και ο Μόντες τον τραυματία Ζίβετς (29’).
 
Δοκάρι ο Κούσουλος, Νο2
Μετλα την ανάπαυλα η βελτίωση της Ανόρθωσης έδωσε ένα πιο ισορροπημένο παιχνίδι με φάσεις εκατέρωθεν. Για τους γηπεδούχους τις καλύτερες σπατάλησαν οι Στεφανέλι (55’), Εγγλέζου (59’), Μπουφ (73’), ενώ για τους «πράσινους» κοντά στο γκολ έφτασαν οι Μόντες (59’), Κούσουλος (63’). Οι Μπουφ και Μότα πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους στο πρωτάθλημα, ωστόσο δεν κατόρθωσαν να το συνδυάσουν με νίκη της ομάδας τους.

Η τελευταία και κορυφαία ευκαιρία του αγώνα ήλθε στο 95’, όταν από εκτέλεση φάουλ του Γκόμεθ και ασταθή απόκρουση του Δημητρίου ο αμαρκάριστος Κούσουλος με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι!

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (3-5-2): Δημητρίου - Αρτυματάς (22’ Στρούνα), Ντουγκλάο, Σίλντενφελντ - Πράνιτς - Μικελτάντζε (78’ Λαβόρδε), Κοφί, Ιωάννου, Εγγλέζου - Ντούρις, Στεφανέλι (62’ Μπουφ).
ΟΜΟΝΟΙΑ (4-2-3-1): Παναγή - Μαυρίας, Βύντρα, Κούσουλος, Μανρίκε - Γκόμεθ, Κατελάρης - Τζιωνής (75’ Μότα), Κολοβός (82’ Ντάρμπισαϊαρ), Ζίβετς (29’ Μόντες) - Ραμίρες.