Η απάντηση Γιαννακόπουλου για το εσώρουχο στον πάγκο του Ολυμπιακού

O Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή "Ανατροπή και πέναλτι" με τους Δημήτρη Κωνσταντινίδη, Ευάγγελο Μίχο και Σταύρο Γεωργακόπουλο, για τα όσα έγιναν στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Τι είπε για την αποχώρηση των "ερυθρολεύκων" και την κίνηση που έκανε αφήνοντας ένα κόκκινο εσώρουχο στον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας, στο κλειστό γήπεδο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

"Κατ' αρχάς, μας στεναχωρεί το γεγονός για ακόμα μια φορά, η πολλοστή νομίζω, πως όλες τις φορές που έχει χάσει ο Ολυμπιακός επί Αγγελόπουλων, δεν έχουν παραδεχθεί μία φορά την ανωτερότητα του αντιπάλου. Τους έχουμε κερδίσει πάρα πολλές φορές και δεν έχουμε ακούσει μία φορά πως ήμασταν καλύτεροι. Πάντα κάτι φταίει. Κοτώντας το αγωνιστικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός ήταν πάρα πάρα πολύ καλός. Τους κλείσαμε σε πολλά σημεία και βλέπαμε να πετάνε την μπάλα από τα 9 και τα 10 μέτρα. Πήραμε μία διαφορά 15 πόντων σε ένα ημίχρονο.  Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός ήταν καταπληκτικός. Ένα μεγάλο μπράβο στον κόσμο που παρά τις προκλήσεις των ανθρώπων και των παικτών του Ολυμπιακού είχε κόσμια συμπεριφορά και δεν παρεκτράπηκε. Ο αγώνας ήταν σε αθλητικό πλαίσιο παρά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις, όπως είπα και νωρίτερα", δήλωσε αρχικά ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στον Sport24 Radio 103,3, ο οποίος εν συνεχεία ρωτήθηκε:

Για την αποχώρηση του Ολυμπιακού: "Θέλω να πιστεύω πως θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία βάσει κανονισμών, ώστε να μην ξαναδούμε κάτι τέτοιο. Αυτό είναι απαράδεκτο.  Πολλές ομάδες έχουν παράπονα σε ελληνικές και ξένες διοργανώσεις, αλλά δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο. Είναι λογικό, όταν σε άλλες διοργανώσεις έχεις συνηθίσει να έχεις τον Μιλουτίνοβ με ένα φάουλ σε όλο το παιχνίδι και βλέπεις να γίνεται κάτι διαφορετικό, αντιδράς. Έχουν συνηθίσει σε άλλα δεδομένα".

Για την σχέση του Παναθηναϊκού με την EuroLeague:  "Βεβαίως, δεν υπάρχει θέμα στην σχέση μας. Θεωρώ πως υπάρχουν διαφορετικά κριτήρια. Καλό θα είναι  να υπάρχει μία κοινή συνισταμένη και να μην υπάρχουν διαφορετικά κριτήρια".

Για το αν θα αντιδρούσε ο ίδιος σε περίπτωση παρακολουθούσε τον αγώνα με προκατάληψη κι έβλεπε την ομάδα του να χρεώνεται με τρία φάουλ στα πρώτα δευτερόλεπτα: "Φαινόταν πως ήμασταν πιο έτοιμοι. Έχει συμβεί πολλές φορές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θυμάμαι πιο παλιά τον Βράνκοβιτς να βγαίνει με τρία και τέσσερα φάουλ στα πρώτα λεπτά. Το πήγα πολύ πίσω. Τέτοια πράγματα έχουν γίνει σε πολλούς αγώνες. Πάω στο πρόσφατο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Είχαμε 26-6 βολές. Θα έπρεπε να φύγουμε; Χάσαμε 14 πόντους, αποδεχθήκαμε την ήττα. Μέσα στο πρόγραμμα είναι η νίκη, η ήττα και η συντριβή. Συνεχίζουμε".

Για το ότι ο Ολυμπιακός επέμενε οι διαιτητές της EuroLeague να σφυρίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα και την δυσφορία των ερυθρολεύκων για τους Αναστόπουλο, Μάνο και Παναγιώτου: "Δεν το έχω ακούσει αυτό και δεν θέλω να τοποθετηθώ για κάτι που δεν γνωρίζω".

Για την κίνηση με το εσώρουχο και αν αυτή χρίζει την παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα την στιγμή που αντίπαλος καλώς ή κακώς έχει εκτεθεί με την αποχώρησή του: "Είναι άτυχο τουλάχιστον να δίνεται αυτή η σημασία σε αυτή την λανθασμένη κίνηση. Θεωρώ πως έγιναν τραγελαφικά πράγματα από πλευράς Ολυμπιακού και με τον τρόπο που προκαλούσαν οι αθλητές του κατά την αποχωρήσή τους. Παρόλα αυτά κάθε μέσο και δημοσιογράφος έχει το δικαίωμα να αφιερώσει όσο χρόνο θέλει και νομίζω στα περιστατικά. Αν θέλετε την άποψή μου, ήταν μία λανθασμένη κίνηση. Θέλω να απολογηθώ σε όλους τους ανθρώπους του μπάσκετ εκτός των ανθρώπων του Ολυμπιακού, γιατί αυτοί το προκάλεσαν. Ήταν μία λανθασμένη κίνηση πάνω στον ενθουσιασμό. Αυτό. Ήταν ένα λάθος. Για την τοποθέτηση του αθλητικού δικαστή, όλοι καταλαβαίνουμε πως ήταν σε επίπεδο χιούμορ. Αν πρέπει να τιμωρηθώ, βεβαίως να τιμωρηθώ.  Με τα περιστατικά που έγιναν χθες, αυτό είναι το τελευταίο σε σειρά προτεραιότητας. Είναι άμεση συγγνώμη. Πρωτίστως είναι μία τεράστια συγγνώμη στους παίκτες και στον κόσμο του Παναθηναϊκού, γιατί... έκλεψε λίγο από τον χώρο που θα έπρεπε να αφιερώνεται σε αυτή τεράστια νίκη και στο πώς αγωνίστηκε ο Παναθηναϊκός και το πόσο εξαίρετος ήταν ο κόσμος στις κερκίδες.  Πρωτίστως η συγγνώμη έχει αποδέκτες αυτούς και κατ' επέκταση τον κόσμο του μπάσκετ. Δεν έχω αποποιηθεί ποτέ πως πάνω από όλα είμαι οπαδός.".

Για το το αν όσα έγιναν, ευθύνονται οι αθλητές που, όπως είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, προκάλεσαν: "Οφείλουμε όσοι είμαστε δημόσια  πρόσωπα στον αθλητισμό να έχουμε την ψυχραιμία και να μην απαντάμε στον κόσμο. Κι εγώ το έχω κάνει και έχω υποστεί συνέπειες. Όπως μου είχε πει ο κ. Μπερτομέου πολύ σωστά σε μία ιδιωτική συνομιλία «Δημήτρη όσοι είμαστε στον χώρο του μπάσκετ, οφείλουμε να κάνουμε την δουλειά μας σωστά και να φεύγουμε με κλειστά αυτιά»".

Για το αν θα είχε πρόβλημα με την αλλαγή στην ΚΕΔ: "Η δική μου άποψη παίζει ρόλο σε αυτό; Με οποιαδήποτε ιδιότητα και αν είμαι στο μπάσκετ, αυτό που μου αρέσει είναι το παιχνίδι να παίζεται εντός γηπέδου και πάντα να είναι δίκαιη η διαιτησία. Ανθρώπινα λάθη πάντα θα υπάρχουν.  Αλλες φορές θα είναι υπέρ και άλλες κατά. Σκοπός είναι ο  μέσος όρος της (σ.σ. της διαιτησίας) να είναι 50-50 και να απολαμβάνουμε τους αθλητές. Ανθρώπινα λάθη θα υπάρχουν, πρωταγωνιστές πρέπει να είναι οι αθλητές".

Για την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας του: "Θα διαφωνήσω. Ο Παναθηναϊκός τις τελευταίες χρονιές ήταν στις τέσσερις καλύτερες ομάδες. Είχαμε το πλεονέκτημα έδρας κι έτυχε να παίξουμε με την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Σε προηγούμενα χρόνια για μία νίκη με την ΤΣΣΚΑ δεν περάσαμε στο Final Four. Λόγω των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας και των ανθρώπων που επενδύουν στον ελληνικό αθλητικό αθλητισμό, θα διαφωνήσω. Θεωρώ πως έχουμε πετύχει πάρα πάρα πολλά.  Όλοι θέλουμε να φτάνουμε στο Final Four. Στην σημερινή Ελλάδα δεν υπάρχει η δυνατότητα να επενδύουμε τα χρήματα που επενδύαμε το 2003, το 2005, το 2007, το 2009 και το 2011. Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε  αποτύχει. Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι για την πορεία της ομάδας κάθε χρόνο. Εννοείται πως ο Παναθηναϊκός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και κάθε χρόνο εκτός από το Final Four έχει στόχο την κούπα. Καμία ομάδα, εκτός από την Ντιναμό επί εποχές Τσαουσέσκου, δεν είναι πάντα στην κορυφή. Ο Παναθηναϊκός πό το 1990 έχει πετύχει  να είναι η  μοναδική ομάδα που κατακτά κάθε χρόνο τίτλο. Δεν πρέπει να υπάρχει το οποιαδήποτε παράπονο. Θέλουμε να πηγαίνουν σε Final Four και να τα σηκώνουμε, αλλά όπως όλα τα πράγματα στην Ελλάδα έχουν κατέβει κάποια σκαλοπάτια, έτσι είναι και οι οικονομικές δυνατότητες εμάς που επενδύουμε στον χώρο".

Για όσα δήλωσε μετά την αποχώρηση και αν θα άλλαζε κάτι: "Το επαναλαμβάνω. Ήταν μεθοδευμένο. Φάνηκε από το ότι ο κ. Μπαφές, όπως διάβασα και αν ισχύει, έστελνε φιλάκια στην γραμματεία. Αυτό δείχνει πως ήταν προαποφασισμένο".

Για το Athens Alive: "Όταν υπάρχει κάτι πιο χειροπιαστό για να μιλήσουμε, θα το κάνουμε. Δεν υπάρχει κάτι. Βεβάιως υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις. Όλα είναι στον δρόμο τους. Από εκεί και πέρα προσπαθούμε να πετύχουμε. Δεν είναι ένα μικρό έργο. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που θα γίνουν στην Ελλάδα και λογικό είναι να πάρει τον χρόνο του".

Για τις σχέσεις του με άλλους άλλους παράγοντες, το ενδεχόμενο να μιλήσει με τους αδελφούς Αγγελόπουλους και τον Γιώργο Σαββίδη: "Έχουμε έναν μεγάλο τελικό με τον ΠΑΟΚ. Θα ήταν πάρα πολύ ωραίο και χαρά μου δική μου να κάτσουμε μαζί οι διοικήσεις. Μακάρι να μπορέσει να  να έρθει και ο κ. Σαββίδης από το ποδόσφαιρο και να μπορέσουμε να δείξουμε πως πραγματικά θα έπρεπε να είναι οι διοικήσει των ομάδων. Με όλους τους παράγοντες προσπαθώ να έχω καλές σχέσεις, αρκεί  να μοιραζόμαστε τις ίδιες σκέψεις για τον χώρο του αθλητισμού και να μπορούμε να καταλάβουμε πως στον αθλητισμό υπάρχει και η ήττα. Δυστυχώς οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δεν έχουν μάθει πως στον αθλητισμό υπάρχει και η ήττα. Όπως είπα και στην αρχή της συνομιλίας, δεν υπάρχει μία φορά που ο Ολυμπιακός να έχει πει "ναι, ο αντίπαλος ήταν καλύτερος". Μία φορά δεν το έχω ακούσει".

Για το αν θα ηγηθεί ξανά αποστολή της ομάδας του στο ΣΕΦ:"Γιατί να μην ξαναπάω;".

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Με πακέτο προτάσεων Νόμου που ετοίμασε ο Ελεγκτής, θέλει να δώσει λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η αντιπολίτευση
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο