Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Πέθανε ο «δάσκαλος» της τρομερής «Τάξης του '92»

Γροθιά στο στομάχι για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν η είδηση του θανάτου του Έρικ Χάρισον, του ανθρώπου που ως επικεφαλής στην ομάδα Νέων του συλλόγου δημιούργησε την περίφημη "Class of '92", από την οποία προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα του Σερ Άλ Φέργκιουσον παίκτες όπως οι Μπέκαμ, Γκιγκς, Γκάρι και Φιλ Νέβιλ, Σκόουλς και Μπατ.

Ο Χάρισον αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια και άφησε την τελυταία του πνοή στα 81 του, με τους ανθρώπους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να τον αποχαιρετούν με λόγια αγάπης και σεβασμού.

"Η συνεισφορά του Έρικ στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν εκπληκτική. Όταν ανέλαβα ως προπονητής ήμουν πολύ τυχερός που είχα τον Έρικ στο επιτελείο μου ως επικεφαλής του τμήματος νέων, οπότε είδα το έργο του όχι μόνο με τη φουρνιά του '92 αλλά με όλους τους νέους παίκτες.

Έχτισε χαρακτήρα και αποφασιστικότητα σε αυτούς τους νέους παίκτες και τους προετοίμασε για το μέλλον. Ήταν δάσκαλος, έδωσε σε αυτούς τους παίκτες ένα μονοπάτι, μία επιλογή, και το έκανε αυτό μόνο μέσα από τη σκληρή δουλειά του και τη θυσία.

Όλα αυτά τον έκαναν να γίνει ένας από τους σπουδαιότερους προπονητές όλων των εποχών", δήλωσε για το θάνατο του Χάρισον ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ενώ συγκινητική ήταν και η αναφορά του Ντέβιντ Μπέκαμ για τον εκλιπόντα μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Instagram.

"Χάσαμε τον μέντορά μας, τον προπονητή μας και τον άνδρα που μας έφτιαξε. Μας δίδαξε πώς να παίξουμε, πώς να μην παραδινόμαστε ποτέ, πόσο σημαντικό ήταν να κερδίζουμε ατομικές μάχες και τι χρειαζόταν να κάνουμε για να παίξουμε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μας παρακολουθούσε πάντα και ήταν δίπλα μας κάθε φορά που παίζαμε, τον θυμάμαι ακόμα να μουη λέει ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΣΕΣ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ... Το πιο σημαντικό ήταν πως μας έκανε να δουλεύουμε σκληρά και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο, όχι μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα μαθήματα ζωής που μας έδωσε. Έρικ, σε αγαπάμε και σου χρωστάμε τα πάντα. Γκάρι, Φιλ, Ράιαν, Πολ, Νίκι και Ντέιβιντ".



 



 

 

Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία
Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ-Αναλυτές εξηγούν