Το σύστημα «4ος-1ος», νέο ρεκόρ για Λούκα, σερί τέλος για Αναστασίου

Λέτε να έφταιγε ο ερχομός του Μπερτράν Λαγέκ στην Κύπρο και η παρουσίασή του ως νέου προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας από την επόμενη σεζόν; Ίσως… Γεγονός είναι πως μετά τον ορισμό Ψευδιώτη σε δύο παιχνίδια που δεν είχαν καν 48 ώρες διαφορά, ήλθαν την Παρασκευή οι ορισμοί των διαιτητών για τη 17η αγωνιστική.
 
Οι μισοί από αυτούς ήταν στο γνώριμο σύστημα «4ος-1ος», δηλαδή ένας διαιτητής που είχε οριστεί τέταρτος στο παιχνίδι μιας ομάδας τη μία εβδομάδα, την επόμενη εβδομάδα τη σφυρίζει ως πρώτος. Ο Νεοκλέους ήταν τέταρτος στο Απόλλων-Ομόνοια (16η) και χθες ήταν πρώτος στο Ομόνοια-Νέα Σαλαμίνα. Ο Θεουλή ήταν τέταρτος στο ΑΕΚ-Ερμής (16η) και χθες ήταν πρώτος στο Ερμής-Απόλλων.
 
Ο Νικολάου ήταν τέταρτος στο ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση (16η) και σήμερα είναι πρώτος στο ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ. Οι μισοί ορισμοί έγιναν βάσει συστήματος «4ος-1ος» (σ.σ. δουλεύει και αντίστροφα…) Περνάμε στα… copy-paste της αγωνιστικής: Στο χθεσινό παιχνίδι Ομόνοια-Νέα Σαλαμίνα ορίστηκαν ως πρώτος και ως τέταρτος ακριβώς οι ίδιοι διαιτητές που είχαν σφυρίξει το αντίστοιχο παιχνίδι στον α’ γύρο (Νεοκλέους-Δημητρίου)! Deja-vu και για τον Νικολάου, ο οποίος ήταν τέταρτος στο ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ στον α’ γύρο και είναι πρώτος σήμερα στο ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ…
 
Τι άλλο είχαμε; Το ρεκόρ του Λούκα Σωτηρίου που ορίστηκε πρώτος διαιτητής για τέταρτη διαδοχική αγωνιστική (Πάφος-Απόλλων τη 14η, Ερμής-ΕΝΠ τη 15η, Απόλλων-Ομόνοια τη 16η, Ανόρθωση-ΕΝΠ τη 17η), τη στιγμή που ουδείς συνάδελφός του έχει μπει πρώτος σε περισσότερες από δύο κολλητές αγωνιστικές. Η 17η αγωνιστική ήταν σημαδιακή και για τον Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος είχε οριστεί (είτε ως πρώτος είτε ως τέταρτος) σε όλες τις προηγούμενες από την αρχή της περιόδου.