Απόλλων: Κέρδισε απόψε, κερδίζει και αύριο!

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τη δεύτερη «αγγλική εβδομάδα» του μέσα στο 2019 ο Απόλλωνας. Μετά το 2-1 επί της Ομόνοιας (πρωτάθλημα) και την ισοπαλία-πρόκριση (1-1) στο ΓΣΠ απέναντι στην ίδια ομάδα, ο σύλλογος της Λεμεσού επικράτησε εκτός έδρας 3-0 του Ερμή και έφτασε τους 37 βαθμούς προσπερνώντας εκ νέου στη δεύτερη θέση την ΑΕΛ.

Η συμπολίτισσα υποδέχεται αύριο τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι κορυφής και η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή θα βγει δεδομένα κερδισμένη, αφού είτε θα παραμείνει στη δεύτερη θέση (σε περίπτωση ήττας της ΑΕΛ) είτε θα πλησιάσει σε απόσταση βολής στην πρώτη (σε περίπτωση μη νίκης του ΑΠΟΕΛ).
 
Με κλάση ο Ζελάγια, μ’ επιμονή ο Σαρδινέρο
Πολύ καλό ρυθμό και πολλές φάσεις είχε το παιχνίδι ως την ανάπαυλα. Μόλις στο 2’ ο Περέιρα έχασε ευκαιρία για το 1-0, το οποίο πέτυχε στο 6’ ο Ζελάγια με έξοχο σουτ κατόπιν πάσας του Βασιλείου.

Κατσιατής (9’), Ψάλτης (25’) και Μακρίεφ (36’) απέτυχαν να ισοφαρίσουν για τον Ερμή, ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με Περέιρα (34’, 37’), προτού φτάσουν στο 2-0: ο Σαρδινέρο βγήκε απέναντι στον Φιρινίδη, το πλασέ του ανέκοψε ο Μπανούσης, ο Ισπανός σούταρε ξανά και παρά την προσπάθεια του Μπανούση η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα (42’).

Ο σύλλογος της Λεμεσού πιστώθηκε και τις πρώτες καλές στιγμές (56’ Σκέμπρι, 63’ Ζελάγια) στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο επιδόθηκε στη διαχείριση-υπεράσπιση του προβαδίσματός του με επιτυχία, αφού η εστία του Βάλε δεν απειλήθηκε.
 
Αποθέωση Βάλε
Ο Πορτογάλος μάλιστα άκουσε ρυθμικά το όνομά του από τους φίλους του Απόλλωνα στο 82’, όταν απέκρουσε διαδοχικά το πέναλτι του Μαρτίνιουκ (σ.σ. το είχε κερδίσει ο ίδιος από τον Σατσέτι) και το εξ επαφής σουτ στην επαναφορά από τον Μαύρου κι ενώ δύο λεπτά νωρίτερα είχε εξουδετερώσει εντυπωσιακά με τα ακροδάχτυλα μια λόμπα του Μαρτίνιουκ από τα 40 μέτρα!

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο τρίτο από τα τέσσερα λεπτά του πρόσθετου χρόνου ο νεοεισελθών Καραγιόλ με πλασέ εντός περιοχής μετά από ασίστ του (επίσης νεοεισελθόντος) Μάγκλιτσα.

ΕΡΜΗΣ (4-2-3-1): Φιρινίδης - Ψάλτης, Mαλόν, Κουαγκίσα, Μπανούσης - Πουτζιουρής, Μαρτίνιουκ - Kατσιατής (75’ ντε Μέλο), Ντεβέσα (55’ Λαγός), Ενγκανγκά - Μακρίεφ (68’ Μαύυρου).
ΑΠΟΛΛΩΝ (4-2-3-1): Βάλε - Πέδρο, Ρομπέρζ, Ουεντραόγκο, Βασιλείου - Μπρου (71’ Σπόλιαριτς), Σατσέτι - Σαρδινέρο, Περέιρα (78’ Μάγκλιτσα), Σκέμπρι (65’ Καραγιόλ) - Ζελάγια.