Ομόνοια: Αυτές είναι μεταγραφές! (vids)

Σε απόσταση… αναπνοής από την πρώτη εξάδα βρίσκεται πλέον η Ομόνοια, η οποία στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής επικράτησε 3-1 της Νέας Σαλαμίνας στο ΓΣΠ και την πλησίασαν στους τρεις βαθμούς.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών αναδείχθηκε ο Δημήτρης Κολοβός, ο οποίος ερχόμενος από τον πάγκο σημείωσε τα πρώτα δύο γκολ (από ισάριθμες σέντρες του επίσης νεοεισελθόντος Μαυρία) και έδωσε το τρίτο στον Ραμίρες. Για τους φιλοξενούμενους το γκολ σημείωσε ο Τιάγκο, μειώνοντας προσωρινά σε 2-1.

Χαμένο τετ α τετ
Στο εξαιρετικά νωθρό πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες εμφανώς επηρεασμένες από τα μεσοβδόμαδα παιχνίδια κυπέλλου ταλαιπώρησαν την μπάλα και τους (λιγοστούς) θεατές. Μια κεφαλιά του Ραμίρες (10’) ήταν ό,τι καλύτερο είχε να δείξει η Ομόνοια, το χαμένο τετ α τετ του Σικόρσκι (25’) η πιο μεγάλη ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα.
 
«Καταιγίδα» τερμάτων!
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε στον ίδιο ρυθμό, αλλά όλα άλλαξαν μετά την ταυτόχρονη είσοδο των Μαυρία και Κολοβού στο 53’. Πέντε λεπτά αργότερα από πάσα του Ατζαγκούν ο Μαυρίας σέντραρε και ο Κολοβός με δεξί σουτ άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους» (58’).

 
Επτά λεπτά αργότερα το σενάριο επαναλήφθηκε, καθώς από σέντρα του Μαυρία ο Κολοβός έκανε κοντρόλ εντός περιοχής και με σουτ με το αριστερό νίκησε για δεύτερη φορά τον Αλβμπόγκε (65’).

 
Η Νέα Σαλαμίνα αντέδρασε λίγο αργότερα, όταν ο Ονουέγκμπου κοντρόλαρε την μπάλα εντός περιοχής, έδωσε πάσα για τον νεοεισελθόντα Τιάγκο κι εκείνος με αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μεχίας (69’).

 
Η χαρά των φιλοξενούμενων δεν διήρκεσε πολύ, καθώς στο 72’ ο Κολοβός μπήκε από αριστερά στην περιοχή, τράβηξε τρεις αντιπάλους και γύρισε για τον Ραμίρες, ο οποίος σε κενή εστία αποκατέστησε τη διαφορά των δύο τερμάτων για τους «πρασίνους».

ΟΜΟΝΟΙΑ (4-1-4-1): Μεχίας - Λόρα, Βύντρα, Γκαφούρ, Λόπεθ (74’ Πρτσε) - Λοέ - Μόντες (53’ Μαυρίας), Σοάρες (53’ Κολοβός), Γκόμεθ, Ατζαγκούν - Ραμίρες.
ΣΑΛΑΜΙΝΑ (3-4-2-1): Αλβμπόγκε - Μιντίκκης (83’ Κωστή), Φουστάρ, Χριστοφόρου - Τζαϊλσον, Νόορ (66’ Ρέινολντς), Μαργκάσα, Κορέια - Ελουντού, Σικόρσκι (59’ Τιάγκο) - Ονουέγκμπου.