Ο Ασούμπρε είπε την τελευταία λέξη «σπάζοντας» το αρνητικό σερί της ΑΕΚ

Σημαντική εκτός έδρας νίκη με 2-1 πέτυχε η ΑΕΚ κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Κύπρου.

Οι δύο ομάδες άρχισαν δυνατά την αναμέτρηση με τη Σαλαμίνα να προηγείται νωρίς στο σκορ με τον Κίνγκσλεϊ, και την ΑΕΚ να ισοφαρίζει νωρίς με το εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Τολμές. Από εκείνο το σημείο το παιχνίδι δεν προσέφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις με τις δύο ομάδες να δείχνουν να συμβιβάζονται στην ισοπαλία. 

Όλα έδειχναν πως το 1-1 θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο ο Ασούμπρε χτύπησε ένα λεπτό μετά την αλλαγή του στο 94' και χάρισε τη νίκη που δίνει σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα της Λάρνακας ενόψει του επαναληπτικού σε δύο εβδομάδες στο «ΑΕΚ Αρένα». Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ΑΕΚ μετά τις 24 Νοεμβρίου και την εντός έδρας επικράτηση σε βάρος του ΑΠΟΕΛ.

Το προφίλ του αγώνα:

Γκολ με το καλημέρα είχαμε στο «Ν.Παπάς Group Αμμόχωστος» με τη Νέα Σαλαμίνα να εκμεταλλεύεται την πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία που της παρουσιάστηκε και να παίρνει προβάδισμα στο σκορ. Στο 5’ ο Ελουντού γύρισε στο ύψος του πέναλτι στον αμαρκάριστο Κίνγκσλεϊ που με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-0.

Άμεση ήταν η απάντηση της ΑΕΚ που στο 17’ της αναμέτρησης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ακοράν από τον Γκολομπάρντ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φλοριάν Τολμές φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα.

Η ομάδα της Λάρνακας ήταν εκείνη που κρατούσε περισσότερο τη μπάλα χωρίς να γίνεται ιδιαίτερα απειλητική. Το ημίχρονο έκλεισε με ένα μακρινό σουτ του Ελουντού στο 39’ που ήταν και η πρώτη τελική της ομάδας της Αμμοχώστου μετά το γκολ, στοιχείο ενδεικτικό για την έλλειψη καλών ευκαιριών στο πρώτο ημίχρονο.  

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά προσεκτικές στα μετόπισθεν. Το πρώτο 15λεπτο κύλησε χωρίς φάσεις, ενώ η πρώτη καλή στιγμή ήρθε από το απευθείας φάουλ του Μαργκάσα, με τη μπάλα να περνά λίγο έξω στο 60'.

Η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη ήταν εκείνη που είχε την πρωτοβουλία στον αγώνα χάνοντας δεύτερη συνεχόμενη καλή ευκαιρία με το κοντινό πλασέ του Κίνγκσλεϊ στο 64'. Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού δεν δημιουργήθηκαν πολλές φάσεις για γκολ, ωστόσο ο Ασούμπρε στο 93' βγήκε τετ α τετ με τον Βεσελόφσκι και με πλασέ διαμόρφωσε το 2-1 για την ΑΕΚ τερματίζοντας έτσι το αρνητικό σερί της ομάδας του. 

Η ταυτότητα του αγώνα:

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Γκολομπάρτ, Φουστάρ, Κορέια, Μιντίκκης, Σικόρσκι(74' Τζαΐλσον), Νουρ, Μαργκάσα (83' Ρέινολντς), Χριστοφόρου, Ελουντού (87' Θ.Σιαθάς), Κίνγκσλεϊ

ΑΕΚ: Τόνιο, Γκαρσία, Μοΐσοφ, Καταλά, Χέφελ, Λαρένα, Κάσες, Ακοράν, Τέτε(93' Ασούμπρε), Ακίνο (74' Τρισκόφσκι), Φλοριάν (22' Ρουσιάς)

Κίτρινες: Φουστάρ, Γκολομπάρντ, Ελουντού, Χριστοφόρου / Κάσες, Τολμές, Καταλά, Ρουσιάς, Λαρένα 

Σκόρερ: 5′ Κίνγκσλεϊ / 18′ Τολμές, 94' Ασούμπρε