Τα νέα δεδομένα στη βαθμολογία μετά τον μηδενισμό της Πάφος FC και τη νίκη της ΑΕΚ

Την ΑΕΚ Λάρνακας δικαίωσε τελικά ο Αθλητικός Δικαστής για την αντικανονική συμμετοχή του Σωτήρη Ζαντή στην οποία κατακυρώθηκε ο αγώνας με την Πάφο FC με σκορ 3-0 ενώ έληξε 1-1, και η παφιακή ομάδα τιμωρήθηκε με αφαίρεση έξι βαθμών, όπως προνοείται στον κανονισμό.

Πλέον η ομάδα της Λάρνακας σκαρφαλώνει στην 5η θέση με 25 βαθμούς, ενώ η Πάφος FC… κατρακυλάει στον πυθμένα έχοντας επτά βαθμούς.
 


Στην κορυφή της βαθμολογίας βρίσκεται ο ΑΠΟΕΛ με 38 βαθμούς, έναν μπροστά από την ΑΕΛ. Στην επόμενη αγωνιστική οι δύο ομάδες αγωνίζονται μεταξύ τους.

ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ μαζί με τον Απόλλωνα ξεχώρισαν στην πρώτη τριάδα, με τους γαλάζιους να ακολουθούν με 34 βαθμούς και έχουν τον πρώτο λόγο για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια μέσω του πρωταθλήματος.
 


Από εκεί και πέρα, την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν Νέα Σαλαμίνα (26), ΑΕΚ (25) και Ανόρθωση (24). Η Ομόνοια παραμένει στην πρωτοπορία των κάτω έξι ομάδων με 20 βαθμούς, τρεις μπροστά από την Δόξα (17).

Η Πάφος F.C., μετά την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, είναι στους 7 βαθμούς και την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Η Αλκή είναι 9η με 14 βαθμούς και η Ένωση είναι 10η με 13 βαθμούς. Ο Ερμής βρίσκεται, πλέον, στην προτελευταία θέση με εννέα βαθμούς.