Η χαοτική (οικονομική) διαφορά του Τάμαρι με τους συμπαίκτες του

Αίσθηση προκάλεσε η νίκη της Εθνικής Ιορδανίας στην πρώτη αγωνιστική του Ασιατικού Κυπέλλου κόντρα στην κάτοχο του θεσμού Αυστραλία με 1-0. Είναι αλήθεια πως πολύ λίγοι θα προέβλεπαν ένα τέτοιο αποτέλεσμα και η Ιορδανία αποτέλεσε μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις στις πρώτες μέρες της διοργάνωσης.
 
 
Η Ιορδανία έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης και στην Κύπρο κυρίως λόγω της συμμετοχής του ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ, Μούσα Αλ-Τάμαρι. Ο 21χρονος εξτρέμ αποτελεί ένα από τα βασικά γρανάζια της Εθνικής του στην προσπάθεια που κάνει για διάκριση στο θεσμό. 
 
Το ποδόσφαιρο της χώρας δεν είναι πολύ διαδεδομένο στο εξωτερικό, ωστόσο ενδεχόμενη επιτυχία της Εθνικής στο Ασιατικό Κύπελλο ίσως αναγκάσει ακόμη περισσότερα άτομα που ασχολούνται με το άθλημα να κοιτάξουν προς εκείνη την κατεύθυνση για να βρουν καλούς παίκτες σε πολύ προσιτές τιμές. 
 
Ο Μούσα Αλ-Τάμαρι θεωρείται ένα από τα αστέρια της Εθνικής και μέσω των εμφανίσεων του με τον ΑΠΟΕΛ έχει αυξήσει την αξία του στο ποδοσφαιρικό... χρηματιστήριο. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του «Transfermarkt», ο παίκτης κοστολογείται στο 1.5 εκατομμύριο ευρώ, όμως ως γνωστόν οι γαλαζοκίτρινοι αξιώνουν μεγαλύτερο ποσό σε περίπτωση πώλησης του νεαρού εξτρέμ - πάντως όπως ξεκαθάρισαν δεν υπάρχει πρόθεση να πωληθεί τη τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.
 
 
Δεύτερος στη σχετική λίστα με την αγοραστική αξία των παικτών βρίσκεται ο 29χρονος εξτρέμ, Γιασέν Αλ-Μπαχίτ (σ.σ 450 χιλιάδες ευρώ) έχοντας περίπου ένα εκατομμύριο διαφορά από τον παίκτη του ΑΠΟΕΛ. 
 
Ο σκόρερ που χάρισε τη μεγάλη νίκη στον αγώνα με την Αυστραλία, Μπανί Γιασέν, φιγουράρει στην τρίτη θέση με 400 χιλιάδες ευρώ όντας και αυτός σε πιο μεγάλη ποδοσφαιρικά ηλικία (σ.σ 30 χρονών και αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός) σε σχέση με τον Τάμαρι. 
 
 
Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο τέσσερις ποδοσφαιριστές από το ρόστερ της Εθνικής Ιορδανίας αγωνίζονται σε συλλόγους του εξωτερικού (σ.σ. σε σωματειακό επίπεδο) και τον Τάμαρι να είναι ο μοναδικός που παίζει στην Ευρώπη για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ.
 
Οι υπόλοιποι τρεις, Ταρίκ Χατάμπ, Γιασέν Αλ-Μπαχίτ και Οντάι Καντίρ αγωνίζονται στα πρωταθλήματα του Κουβέιτ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ομάν αντίστοιχα.
 
Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

BINTEO: Συγκίνησαν οι ολυμπιονίκες ζωής-Αγωνίστηκαν και αποθεώθηκαν στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου
Η Λούλλα έκανε Κόσμο της το κυπριακό φαγητό και το μοιράζεται με όλο τον κόσμο
Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
«Δεν μιλούσα, δεν περπατούσα, με έκαναν μπάνιο… Πλέον είμαι συνεχώς στο σπίτι»
«Ίσως το πρωί να μην μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι, να έχει πόνους σε όλο το σώμα»
«Δεν χρειάζονται πολεμικά ανακοινωθέν, ''έχασε ή νίκησε'' τη μάχη ένα παιδί… Γιατί κατάφεραν να αγωνιστούν»
Αυτός ήταν 28 και εκείνη 17... «Ερωτευμένοι για 62 χρόνια, η αγάπη μας δεν φθάρηκε ποτέ»
Η σοπράνο που τραγουδά για σαράντα χρόνια στη Σχολή Τυφλών-«Εάν δεν ήμουν εδώ, δεν ξέρω τι θα έκανα»
Ποιος είναι ο twenty three; Ο Κύπριος καλλιτέχνης του δρόμου που συνδυάζει το παλιό με το σύγχρονο
Ο ράφτης στην παλιά Λευκωσία που επιμένει παραδοσιακά-Η τέχνη του κουστουμιού και η γνωστή πελατεία