«Όταν έχεις δύο “ζώα” στην ομάδα – Ο Τάμαρι μάς δίνει λεφτά, πρέπει να τον προσέχουμε»

Χαρούμενος για την επιτυχία του ΑΠΟΕΛ εμφανίστηκε στις δηλώσεις του στη μεικτή ζώνη του ΓΣΠ μετά την επιτυχία επί της Ομόνοιας ο Τόμας ντε Βινσέντι. Ο Αργεντινός αναφέρθηκε στο νέο σύστημα της ομάδας του και αποθέωσε κάποιους συμπαίκτες.

Για τη νίκη: «Δύσκολο παιχνίδι. Το κάναμε δύσκολο με τον τρόπο που δεχθήκαμε το γκολ, γιατί πιστεύω δεν έκαναν ευκαιρίες για να σκοράρουν. Δεν σκοτώσαμε το παιχνίδι σκοράροντας 1-2 γκολ, αλλά κάποιες φορές είναι καλύτερο να κερδίζει έτσι σου δίνει χαρακτήρα για το μέλλον».
 
Για τη θέση που αγωνίζεται: «Όλοι οι παίκτες όχι μόνο εγώ όταν παίζουν συνεχόμενα είναι πιο εύκολο να βρεις τον εαυτό σου. Νιώθω καλά, αλλά μπορώ να παίξω και καλύτερα. Δεν είχα ποτέ τραυματισμούς, και τους τελευταίους τέσσερις μήνες είχα δυο. Ο προπονητής είδε ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση σε άλλη θέση και με βάζει να παίζω εκεί, το σέβομαι και το κάνω».

Αν τον βολεύει το νέο σύστημα της ομάδας: «Νιώθω άνετα. Όταν έχεις τους παίκτες να παίξεις ειδικά αυτό το σύστημα για όλους είναι εκπληκτικό. Γιατί είναι δύσκολο να βρεις παίκτες στα άκρα να κάνουν αυτή τη δουλειά. Και όταν έχεις δύο “ζώα” όπως τους Καζού και Ενσούε η δουλειά για όλους είναι πιο εύκολη. Αν θέλεις να κερδίσεις το πρωτάθλημα πρέπει να τους κερδίσεις όλους. Είναι ωραίο να κερδίζεις σε ντέρμπι για τους οπαδούς, για εμάς, για όλους, αλλά τώρα πρέπει να δούμε το παιχνίδι κυπέλλου με την Αγία Νάπα και πρέπει να συνεχίσουμε το σερί».


Tι άλλαξε στον ΑΠΟΕΛ: «Πρώτα το σύστημα, αλλά όταν κερδίζεις όλα είναι εύκολα. Πιστεύω η αυτοπεποίθηση είναι κάτι πολύ σημαντικό για όλους. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση. Ακόμα και η Μπαρσελόνα του Γκουαρδιόλα βελτιωνόταν».

Για τον Τάμαρι: «Δεν ξέρω, δεν έχω λόγια πραγματικά για αυτό το παιδί. Είμαστε πολύ τυχεροί που τον έχουμε στην ομάδα μας. Το παιχνίδι ήταν 1-0 και μέχρι να ανοιγοκλείσουμε τα μάτια το έκανε 1-2. Ήταν όλο δουλειά δική του. Δεν είναι εύκολο να μιλάνε όλοι γι΄ αυτόν, αλλά το αξίζει. Είναι δύσκολο να μην πηγαίνει το μυαλό σου αλλού, αλλά είναι πολύ προσηλωμένος, ταπεινός και προσηλωμένος. Μας δίνει λεφτά και πρέπει να τον προσέχουμε».