Φεστιβάλ χαμένων ευκαιριών! (vid)

Το αντίστοιχο παιχνίδι στον α’ γύρο (3-5) παραμένει το πιο παραγωγικό της αγωνιστικής περιόδου 2018/19, ωστόσο στο «Ν. ΠΑΠΑΣ Group Αμμόχωστος-Επιστροφή» Νέα Σαλαμίνα και Ένωση Νέων Παραλιμνίου ήταν… σπάταλες σε ευκαιρίες, αλλά… τσιγκουνεύτηκαν τα γκολ και συμβιβάστηκαν στη λευκή ισοπαλία (σ.σ. πρώτος εκτός έδρας βαθμός για τους νεοφώτιστους).

Στο πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν μόνο με τον Τιάγκο (18’), ενώ οι «βυσσινί» που ξεπέρασαν ανώδυνα το αρχικό στάδιο πίεσης των γηπεδούχων είχαν αξιόλογες τελικές με τους Πίττα (11’), Σάρατε (37’, 44’) και δοκάρι σε σουτ του Ουντόζι (38’).
 
Χαμένο πέναλτι
Στο πρώτο 15λεπτο μετά την ανάπαυλα οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη (53’, 55’ Μιντίκκης, 63’ Νόορ / 47’, 61’ Σάρατε, 54’ Πίττας, 67’ Ρασμούσεν), ωστόσο από το 70’ η Νέα Σαλαμίνα ανέβασε στροφές, είχε πέναλτι που δεν της δόθηκε σε εντός περιοχής ανατροπή του Ελουντού από τον Κουμή (76’), εκτέλεση φάουλ του Μαργκάσα που εξουδετέρωσε με τη βοήθεια και της οριζόντιας δοκού ο Κλέιμαν (80’) και χαμένο πέναλτι στο 83’, καθώς ο Τιάγκο σημάδεψε το δοκάρι (σ.σ. η επαναληπτική προβολή έδειξε πως η μπάλα χτύπησε στο πλευρό και όχι στο απλωμένο χέρι του Αμπαρτζουμιάν).

Η Ένωση «φλέρταρε» με τη νίκη στο 89’, όμως το κοντινό πλασέ του Σάρατε απέκρουσε με τα πόδια πάνω στη γραμμή ο Βεσελόφσκι, ενώ το δεύτερο σουτ σταμάτησε στο σώμα του Γκολομπάρτ, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί το 0-0.

ΣΑΛΑΜΙΝΑ (3-4-2-1): Βεσελόφσκι - Φουστάρ, Γκολομπάρτ, Χριστοφόρου - Μιντίκκης (66’ Σιαθάς), Νόορ, Μαργκάσα, Κορέια - Ελουντού, Τιάγκο - Ονουέγκμπου.
ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ (4-2-3-1): Κλέιμαν - Αμπαρτζουμιάν, Αγγελή, Κυριάκου, Ολίβα (80’ Μουλαζίμης) - Ριέρα, Ενόχ (69’ Μαϊσουράτζε) - Πίττας, Σάρατε, Ουντόζι (66’ Κουμής) - Ρασμούσεν.