Ομόνοια: Το 60% κάνει ακόμη πιο ανυπόφορο το μηδέν!

Πέντε χρόνια, οκτώ μήνες και δέκα μέρες συμπληρώνονται σήμερα από την τελευταία νίκη της Ομόνοιας σε clasico. Από τις 6 Απριλίου 2013 και το εντός έδρας 3-0 επί του ΑΠΟΕΛ το «τριφύλλι» αγνοεί τη νίκη απέναντι στον «αιώνιο αντίπαλο» και το μαύρο σερί εκτείνεται πλέον σε 22 αγώνες πρωταθλήματος, εκ των οποίων οι τελευταίοι 12 έληξαν με ήττα για τους «πράσινους».

Ότι αυτά τα αρνητικά ρεκόρ οφείλονται περισσότερο στην αγωνιστική παρακμή της Ομόνοιας και δευτερευόντως στην ισχύ των «γαλαζοκιτρίνων» αποδεικνύεται από το γεγονός ότι σ’ αυτά τα σχεδόν έξι χρόνια οι υπόλοιποι μεγάλοι πανηγύρισαν νίκες απέναντι στον ΑΠΟΕΛ -και μάλιστα όχι μόνο μια ή δυο φορές! Από την ημερομηνία της τελευταίας νίκης του «τριφυλλιού» σε clasico οι Ανόρθωση και ΑΕΛ έχουν μετρήσει από τρεις νίκες απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΚ πέντε, ενώ ο Απόλλωνας εννέα!

Αλλά και από τις άλλες ομάδες που έχουν σταθερή παρουσία στην α’ κατηγορία αυτό το διάστημα υστερεί η Ομόνοια. Είναι χαρακτηριστικό πως από τα πλέι οφ του 2013 και μετά τόσο η Δόξα όσο και ο Ερμής έχουν μετρήσει από δύο νίκες απέναντι στους «γαλαζοκίτρινους», ενώ σε παρεμφερή μοίρα με το «τριφύλλι» βρίσκεται μόνον η Νέα Σαλαμίνα που επίσης αριθμεί 12 συναπτές ήττες από τους πρωταθλητές.

Με άλλα λόγια, από τις υπόλοιπες δέκα ομάδες της α' κατηγορίας οι έξι έχουν πετύχει -και μάλιστα τουλάχιστον δύο φορές έκαστη- ό,τι οι «πράσινοι» προσπαθούν μάταια εδώ και σχεδόν έξι χρόνια. Και αυτό το 60% κάνει σαφώς πιο... ανυπόφορο το μηδέν (σε νίκες) της Ομόνοιας στα τελευταία 22 ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ.