ΑΠΟΕΛ: Κάτι αξίζει παραπάνω…

Η ευφορία από τις δύο ευρείες νίκες (επί Απόλλωνα και Νέας Σαλαμίνας) και την επιστροφή του ΑΠΟΕΛ σε υψηλού επιπέδου αποδόσεις έδωσαν τροφή για συζητήσεις αναφορικά με το νέο σύστημα από τον Πάολο Τραμετσάνι, την επιστροφή των Ενσούε-Καρλάο, τους νέους ρόλους των Ζαχίντ, ντε Βινσέντι, Τάμαρι και Νατέλ.
 
Στην έξαρση του ενθουσιασμού για τις πειστικές εμφανίσεις και την κάλυψη (χαμένου) βαθμολογικού εδάφους πέρασαν σε δεύτερη (ου μην και σε τρίτη) μοίρα οι πρώτες εμφανίσεις του Νόρμπερτ Μπάλογκ στο πρωτάθλημα με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα.
 
Επιβεβαιώνοντας μέχρι κεραίας όσα δήλωνε σε συνεντεύξεις στους συμπατριώτες του το περασμένο διάστημα (ότι εργαζόταν με ζήλο στις προπονήσεις και ανέμενε καρτερικά την ευκαιρία του) ο Ούγγρος εμφανίστηκε σαν έτοιμος από καιρό: στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα από τα δικά του πόδια ξεκίνησε το πέμπτο τέρμα της ομάδας του, ενώ απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα με μια προσωπική ενέργεια έδωσε στον ντε Βινσέντι την ασίστ για το τέταρτο γκολ.
 
Μέσα σε αθροιστικά 38 λεπτά συμμετοχής ο 22χρονος Ούγγρος πρόλαβε να δείξει ότι διαθέτει αξιοθαύμαστη για το ύψος του τεχνική, ικανοποιητική ταχύτητα, δυνατότητα να παίξει με πλάτη στο τέρμα αλλά και να κινηθεί εκτός περιοχής.
 
Ακόμη δεν έχει φανερώσει τις εκτελεστικές του ικανότητες και τις κινήσεις του μέσα στην περιοχή απέναντι σε κλειστές άμυνες, εξελίσσεται όμως σταδιακά σε μια υπολογίσιμη εναλλακτική για τη θέση, στην οποία ο ΑΠΟΕΛ έχει… θέμα λόγω του τραυματισμού του Ντελατόρε και των «χαμηλών πτήσεων» του Γκουτσανεζάντ.
 
Το πρώτο δείγμα γραφής του Μπάλογκ κρίνεται αρκούντως ικανοποιητικό και του επιτρέπει να ισχυρίζεται ότι αξίζει κάτι παραπάνω σε ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής, ώστε να ξεδιπλώσει όλες τις πτυχές του ταλέντου του.