ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: H OMADA στο μεγαλύτερο στάδιο της Γαλλίας, το επιβλητικό «Βελοντρόμ»

Αποστολή στη Μασσαλία: Πέτρος Πετρή - Με την υποστήριξη της Ελληνικής Τράπεζας

Στο επιβλητικό «Σταντ Βελοντρόμ» πάτησε το πόδι του ο Απόλλωνας για την πρώτη και τελευταία του προπόνηση επί γαλλικού εδάφους ενόψει του αγώνα με τη Μαρσέιγ για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Το Σταντ Βελοντρόμ (γαλλικά: Stade Vélodrome) αποτελεί ποδοσφαιρική έδρα της ομάδας της Λιγκ 1, Ολιμπίκ Μαρσέιγ, και ήταν γήπεδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998, του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι του 2007 αλλά και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016.
 
 
Μάλιστα, μετά την ανακαίνιση του θρυλικού σταδίου της Μασσαλίας το 2014 που έγινε στο πλαίσιο του EURO 2016, αποτελεί τη μεγαλύτερη έδρα ποδοσφαιρικής ομάδας στη Γαλλία, με χωρητικότητα 67.000 θεατές Στο παρελθόν ήταν χωρητικότητας 60.000 θεατών, ενώ μετά από τρία χρόνια εργασιών, και με κόστος που ανήλθε στα 268 εκατομμύρια ευρώ προστέθηκε μια εντυπωσιακή οροφή που καλύπτει όλες τις κερκίδες. Παράλληλα αναβαθμίστηκαν όλοι οι χώροι του σταδίου με έμφαση στα θεωρεία των επισήμων αλλά και τις ανέσεις των φιλάθλων.

Το ρεκόρ προσέλευσης για παιχνίδι ομάδας στο «Σταντ Βελοντρόμ» ήταν 58.897 (στον ημιτελικό του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ εναντίον της Νιούκασλ Γιουνάιτεντ το 2004) ενώ το πρώτο ματς που παίχτηκε στο ιστορικό γήπεδο ήταν το 1937 ανάμεσα στην Μαρσέιγ και την Τορίνο.