Τι κάνει ο Απόλλωνας με Γάλλους – Η πιο γλυκιά ήττα στην ιστορία του

Αποστολή στη Μασσαλία: Πέτρος Πετρή - Με την υποστήριξη της Ελληνικής Τράπεζας
 

Μνήμες του πρόσφατος παρελθόντος ξυπνούν με το ταξίδι του Απόλλωνα στη Γαλλία ενόψει του τελευταίου αγώνα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, απέναντι στη Μαρσέιγ. Οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού, τα τελευταία πέντε χρόνια στα ευρωπαϊκά σαλόνια, αντιμετώπισαν ακόμη δυο ομάδες του γαλλικού πρωταθλήματος εκτός της επικείμενης αντιπάλου τους, τις Νις και Λιόν.

Το παρθενικό ταξίδι του Απόλλωνα στη Γαλλία ωστόσο το 2013, ήταν αυτό που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ομάδας της Λεμεσού απέναντι στη Νις, καθώς με ασπίδα το 2-0 (Σανγκόι 54’, 63’) του πρώτου αγώνα στα πλέι-οφ, αν και δέχθηκε την ήττα στον επαναληπτικό με 1-0, κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του.


Αναμφισβήτητα, πρόκειται για μια από τις πιο γλυκιές ήττες στην ιστορία της κυπριακής ομάδας, η οποία παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 4’, άντεξε στην πίεση των Γάλλων και με τον φύλακα.. άγγελο, Μπρούνο Βάλε, τα παλικάρια του Χριστάκη Χριστοφόρου έδωσαν συνέχεια στο ευρωπαϊκό τους ταξίδι.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
Νις (Κλοντ Πιέλ): Οσπίνα, Γκομίς (66' Πιουέλ), Γκενεβίς, Αμαβί, Ντικάρτ, Μποτέκ, Έισερικ, Πιέτ(76' Μποσέτι), Μεντί, Σβίτανιτς, Κολοσιέζιακ.
Απόλλωνας (Χριστάκης Χριστοφόρου): Βάλε, Ντανανάε, Βασιλείου, Καρυπίδης, Μερκής, Γκουγιόν, Χαμτανί, Σανγκόι, Παπουλής (72' Κυριάκου, 93' Χάμπερ), Ρομπέρ (95' Κωνσταντίνου), Γκαρσία.

 
Στο Παρκ Ολιμπίκ έσβησαν τα όνειρα πρόκρισης του Απόλλωνα την περασμένη σεζόν, που συμμετείχε για 3η φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και αντιμετώπισε τη Λιόν για τη 5η αγωνιστική.

 

Οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού, υπέκυψαν στην ανωτερότητα της γαλλικής ομάδας και έχασαν με 4-0, ενώ την ίδια ώρα αποκλείστηκαν και μαθηματικά από τη συνέχεια της διοργάνωσης και τη Λιόν να σφραγίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση.


Αξιοσημείωτο, είναι το γεγονός ότι στο ΓΣΠ ο Απόλλωνας που φιλοξένησε τους Γάλλους εξήλθε ισόπαλος, 1-1, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Σαρδινέρο στο 93’.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
Λιόν: Λόπες, Ράφαελ, Μαρσάλ, Μαρσέλο, Μορέλ (46'Τουσάρτ), Ντιαγκαμπί, Ντομπελέ, Φεκίρ, Τραορέ (16'Αουάρ), Ντεπάι (74'Μαολιντά), Μαριάνο.
Απόλλων: Βάλε, Σακέτι, Πέδρο, Ζάντερ, Ρομπέρζ, Σκέμπρι (72'Μαρτίνες), Γιούστε, Σαρδινέρο (72'Άλεξ), Γιάκολις, Άλεφ, Μάγκλιτσα (17'Ζελάγια).

Θυμηθείτε τον αγώνα στο Παρκ Ολιμπίκ: