Συγκινητικό μήνυμα Στρακόσια: «Όταν σε πήρα μαζί μου στον ΑΠΟΕΛ»

Ένα συγκινητικό γράμμα προς τον τερματοφύλακα της Λάτσιο, Θωμά Στρακόσια, έγραψε ο πατέρας του και πρώην προπονητής τερματοφυλάκων, Φώτης Στρακόσια, με αφορμή τη συμμετοχή του νεαρού πορτιέρε στο μεγάλο ιταλικό ντέρμπι ανάμεσα σε Λάτσιο και Ρόμα.
 
Στο πολύ όμορφο ομολογουμένως μήνυμα που στέλνει ο πατέρας προς τον γιο του, αναφέρεται στα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα του νεαρού πορτιέρε, τον ερχομό της οικογένειας στην Κύπρο (σ.σ όταν ο Φώτης Στρακόσια εργάστηκε στον ΑΠΟΕΛ) αλλά και την περηφάνια που νιώθει για την πραγματοποίηση των παιδικών ονείρων του βασικού και αναντικατάστατου πλέον τερματοφύλακα των «Λατσιάλι».
 
Το γράμμα του πρώην προπονητή τερματοφυλάκων των γαλαζοκιτρίνων:
 
«Επιστρέφοντας από ένα ακόμα παιχνίδι Λάτσιο-Ρόμα, στο οποίο είχα την ευτυχία να σε δω να παίζεις, τρέμω ακόμη ολόκληρος από την αγωνία του γηπέδου. Απορώ με τον εαυτό μου, γιατί θεωρούσα πως δεν υπάρχει περίπτωση να βιώσω μεγαλύτερο άγχος από αυτό που ένιωθα όταν έπαιζα, αλλά τελικά δεν συγκρίνεται με το άγχος που έχω όταν παίζεις εσύ».
 
«Η δική σου επαφή με το ποδόσφαιρο ξεκίνησε από πολύ νωρίς και με εμένα να ζω το όνειρο κάθε πατέρα, παίζοντας το ρόλο του ειδώλου για εσένα. Πρέπει να σου ομολογήσω πως η μεγαλύτερη κρυφή μου χαρά και ικανοποίηση, ήταν όταν γύριζα σπίτι και σε έβρισκα να βλέπεις ξανά και ξανά μια κασέτα με ένα αφιέρωμα που μου είχε κάνει μια αθλητική εκπομπή που έδειχνε κάποιες αποκρούσεις μου».
 
«Από τότε, μου είχες δείξει με τη συμπεριφορά σου πόσο πολύ το ήθελες όλο αυτό. Πόσο αποφασισμένος ήσουν. Πόσο πρόσεχες τον εαυτό σου, από 10 μόλις χρονών, κανονίζοντας όλες τις υποχρεώσεις σου ανάλογα και φροντίζοντας να κοιμάσαι νωρίς, για να είσαι καλός
την επόμενη μέρα στην προπόνηση σου με τον Πανιώνιο».
 
 
«Όταν σε πήρα μαζί μου στον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο, κατάλαβα πως όχι απλά το ήθελες αλλά πως αυτό ήταν το όνειρο σου. Πως ήσουν αφοσιωμένος και ζούσες γι’ αυτό. Φαινόταν από το πώς άκουγες κι ακολουθούσες ό,τι σου έλεγαν, από το πώς προσπαθούσες να διορθωθείς, από το πάθος που κρυβόταν πίσω από ό,τι έκανες. Κι εκεί, είχα κι εγώ την «τύχη», αν το θέλεις, να έχω περισσότερο χρόνο να ασχοληθώ μαζί σου και να μπορέσω από την πλευρά μου να σε βοηθήσω να γίνεις καλύτερος. Να σου εμφυσήσω όσο περισσότερη γνώση και εμπειρία μπορούσα».
 
«Ακολούθησε η επιστροφή σου για έναν χρόνο στον Πανιώνιο, και μετά ήρθε η Ιταλία και το ξεκίνημα της εκεί καριέρας σου στη Λάτσιο. Παρά το νεαρό της ηλικίας σου, έμεινες πέντε χρόνια μόνος σου σε μια άγνωστη για εσένα χώρα και κατάφερες να καθιερωθείς ως βασικός τερματοφύλακας σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, κατακτώντας ήδη ένα κύπελλο και ένα σούπερ καπ Ιταλίας».