«Δυστυχώς 10 ημέρες μετά που πήγα Κύπρο, πήρα τηλεφώνημα από τον ΑΠΟΕΛ...»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο νεαρός Ελληνοαυστραλός ποδοσφαιριστής, Άντριου Παρασκευάς μιλώντας στην ιστοσελίδα neoskosmos.com για τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, τη μετακόμισή του στην Ευρώπη και τα δοκιμαστικά στις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ, αλλά και την καταξίωσή του στη δεύτερη ομάδα της Μπάνικ Όστραβα Τσεχίας.

Το ταξίδι του 19χρονου αμυντικού στην Ευρώπη, άρχισε όταν τον κάλεσαν ορισμένοι σκάουτερς να βρεθεί στην Κύπρο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ την περασμένη σεζόν. Στη δοκιμαστική αυτή περίοδο κατάφερε να παίξει σε φιλικούς αγώνες απέναντι σε Σπαρτάκ Μόσχας, Ρουμπίν Καζάν, Λοκομοτίβ Μόσχας και Γιανγκ Μπόις.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, ενώ κατέχει τόσο την Ελληνική υπηκοότητα όσο και την Αυστραλιανή υπηκοότητα περιμένοντας την ευκαιρία να κληθεί σε μια από τις δύο Εθνικές ομάδες. 

Αποσπάσματα των δηλώσεων του ποδοσφαιριστή:

«Το ταξίδι μου στην Ευρώπη άρχισε όταν με κάλεσαν ορισμένοι σκάουτερ να δοκιμαστώ στον ΑΠΟΕΛ. Μετά από λίγους μήνες επέστρεψα στην ομάδα αλλά η ευκαιρία που παρουσιάστηκε μετατράπηκε σε εφιάλτη».

«Δυστυχώς, δέκα μέρες μετά που πήγα στην Κύπρο για τη νέα σεζόν μου τηλεφώνησαν και μου εξήγησαν πως ο προπονητής νέων του ΑΠΟΕΛ (σ.σ στον οποίο είχα αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις) ήταν πολύ κοντά στο να απολυθεί, έτσι έπρεπε να βρω νέα ομάδα για να υπογράψω».

«Μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία να παίξω στην πρώτη ομάδα του Εθνικού Λατσιών την οποία αποδέχθηκε μετά χαράς. Έπαιξα επτά μήνες εκεί και σκόραρα ένα γκολ αλλά ο σύλλογος είχε οικονομικές δυσκολίες και για να είμαι ειλικρινείς οι συνθήκες διαβίωσης μου δεν ήταν οι καλύτερες. Επικοινώνησα τότε με τον παλιό μου προπονητή στη δεύτερη ομάδα της Μέλμπουρν Σίτι, και με βοήθησε να δοκιμαστώ στην Μπάνικ Όστραβα στη Τσεχία. Αγωνίζομαι στη δεύτερη ομάδα για τα τελευταία δύο χρόνια και είμαι χαρούμενος που έκανα το βήμα και ήρθα στην Ευρώπη».

«Η καλύτερη στιγμή μου στην Κύπρο, ήταν όταν έπαιξα μπροστά από τον πατέρα τον μικρό μου αδερφό και τον παππού μου, όταν ήρθαν να με δουν στο γήπεδο. Γι’ αυτό είμαι πολύ περήφανος. Σίγουρα βελτίωσα τον τρόπο παιχνιδιού μου μετά που ήρθα στην Ευρώπη».