Αγώνας θρίλερ… και η ΑΕΛ στην κορυφή!

Δύσκολη αλλά σπουδαίας σημασίας νίκη πέτυχε η ΑΕΛ σε βάρος του Ερμή με 3-2. Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Ερμή, που για ακόμα ένα παιχνίδι πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να πάρει βαθμολογικό όφελος. Κομβικό σημείο η αποβολή του Κεϊτά στο 68' της αναμέτρησης, αλλά και ο τραυματισμός του Μανουέλ Τόρες μόλις στο 12' του παιχνιδιού. 
 
Η ομάδα της Λεμεσού ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με 28 βαθμούς, με Απόλλωνα και ΑΕΚ να έχουν ένα και δύο παιχνίδια λιγότερα όντας στους 25 και 19 βαθμούς αντίστοιχα. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ΑΠΟΕΛ με 26 βαθμούς μετά τη χτεσινή (9/12) του νίκη απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα. Από την άλλη η ομάδα της Αραδίππου παρέμεινε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με επτά βαθμούς. 
 
Το προφίλ του αγώνα:
 
Πολύ αποτελεσματικές ήταν και οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, αφού εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις ευκαιρίες που βρήκαν. Η ΑΕΛ προηγήθηκε στο 18' με την εξαιρετική επινόηση του Αντάμοβιτς που νίκησε τον Παπαδόπουλο με πλασέ στην αριστερή του γωνία. Λίγα λεπτά αργότερα στο 26' ήρθε η απάντηση του Ερμή με τον Μαρτίνιουκ που έπιασε το κοντινό πλασέ νικώντας τον Βοζίνια. 
Από εκείνο το σημείο η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ πίεσε και κατάφερε να προηγηθεί ξανά δέκα λεπτά αργότερα με τον Ρομάν, που πέρασε ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Τόρες. Η απάντηση του Ερμή ήταν και πάλι άμεση με τον Γιάννη Μαύρου (σ.σ ο οποίος παίζει δανεικός από τους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού) να ισοφαρίζει στο 43' με διαγώνιο σουτ στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Βοζίνια.
Το δεύτερο ημίχρονο είχε ακριβώς αντίθετη εικόνα με αυτό του πρώτου, αφού κυριάρχησαν τα πολλά φάουλ και οι δυνατές μονομαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Κομβικό το σημείο της αποβολής του Κεϊτά στο 68' με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφού μετά από αυτό η ΑΕΛ ήταν αυτή που έψαξε περισσότερο το γκολ. Πέντε λεπτά μετά στο 73' ο Ντόσα Τζούνιορ βρέθηκε στο ύψος της περιοχής, έπιασε το σουτ και η μπάλα κτύπησε στον Γκουλόν, ενώ κοντά στη μπάλα ήταν και ο Χουράδο. Όπως ενημέρωσε ο τέταρτος της αναμέτρησης το γκολ χρεώθηκε τελικά στον Χουράδο. 
 
Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους παίκτες της ΑΕΛ να πανηγυρίζουν ακόμα μια εντός έδρας νίκη που τους ανεβάζει στην κορυφή της βαθμολογίας, και έφερε προβληματισμό στο στρατόπεδο του Ερμή, που για ακόμα ένα παιχνίδι είχε καλή απόδοση ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει κάτι από τον αγώνα. 
 
Η ταυτότητα του αγώνα:

ΑΕΛ: Βοζίνια, Τεσέιρα Α., Τεσέιρα Ν., Ντόσα Τζούνιορ, Γουίλερ, Γκαθτανιάγια (70' Μυτίδης), Αντάμοβιτς, Ντα Σίλβα (60' Σίλβα), Μακρής, Τόρες (20′ Ρομάν), Χουράδο.

Ερμής: Παπαδόπουλος,Γκουλόν (89′ Λύτρας), Ταραλίδης, Μαρτινίουκ, Μαύρου (Κατσιατής 83'), Ντεβέσα (75' Γεωργίου), Πηλέας, Μαλόν, Κεϊτά, Φυλακτού, Κουακίσα

Σκόρερ: 19′ Αντάμοβιτς, 36′ Ρομάν, 73' Χουράδο / 26′ Μαρτίνιουκ, 45′ Μαύρου

Κίτρινες: Γκουλόν, Κουακίσα, Κεϊτά / Γουίλερ, Σίλβα, Τεσέιρα Α 

Αποβολές: Κεϊτά (68')