«Η μεταμόρφωση του ΑΠΟΕΛ δεν οφείλεται στο ανέβασμα παικτών»

Το αγωνιστικό ανέβασμα του ΑΠΟΕΛ σχολίασε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των γαλαζοκιτρίνων, Τάκης Αντωνίου. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας της Λευκωσίας απέδωσε την αλλαγή στον τρόπου που παίζει ο ΑΠΟΕΛ και όχι στο ανέβασμα ορισμένων παικτών. 

Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου των γαλαζοκιτρίνων μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για την αλλαγή που έφερε ο Πάολο Τραμετσάνι, στην απόδοση του Ντε Βινσέντι και τον Λούκας Σόουζα που έχει χάσει τη φανέλα βασικού στα τελευταία παιχνίδια. 

Οι δηλώσεις του:

Αν είναι θετικός στην εφαρμογή του VAR: «Θα φύγει και μεγάλος μέρος της προκατάληψης με το VAR και θα απονέμεται δικαιοσύνη. Ελπίζω να μην είναι απαγορευτικά τα πόσα για να μπορέσει να εφαρμοστεί και στον τόπο μας το VAR».

Για τη βελτίωση που παρατηρείται στην ομάδα: «Είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα τώρα στον Αρχάγγελο. Άλλη είναι η ομάδα τώρα. Δεν συμφωνώ με αυτούς που πιστεύουν ότι η μεταμόρφωση οφείλεται στο ανέβασμα κάποιων παικτών. Αυτό που συμβαίνει στον ΑΠΟΕΛ είναι η αλλαγή τρόπου παιχνιδιού, όχι το σύστημα, αλλά ο γενικότερος τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται η ομάδα. Είναι τέτοιος ο τρόπος που αγωνίζεται η ομάδα που βοηθά ένα καλό παίκτη να παίζει σύμφωνα με τις δυνατότητες του».

Για το αγωνιστικό προφίλ του ΑΠΟΕΛ: «Οι γραμμές είναι πολύ μαζεμένες, οι παίκτες είναι πολύ κοντά ο ένας στον άλλο. Ο ΑΠΟΕΛ έχει 3-4 παίκτες που μπορούν να πετύχουν γκολ από μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις. Έχει τον Ντε Βινσέντι, τον Τάμαρι και τον Νατέλ οι οποίοι έχουν τρομερά πόδια. Το ΑΠΟΕΛ δεν έχει προοδεύσει αλλά έχει μεταμορφωθεί, είναι μια άλλη ομάδα. Αυτή είναι η ομάδα που θέλει να βλέπει ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ».

Για τον Σόουζα: «Είναι ένας πολύ καλός παίκτης όμως το παιχνίδι του διακατέχεται από αναρχία. Είμαι βέβαιος ότι με το συγκεκριμένο προπονητή δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να μπει στο γενικότερο τρόπο παιχνιδιού της ομάδας».

Για τον Ντε Βινσέντι: «Βλέπω τον Ντε Βινσέντι να είναι πάρα πολύ σοβαρός και μεστός στο παιχνίδι του. Αν συνεχίσει έτσι θα είναι ένα πολύ μεγάλο όπλο για την ομάδα».

Αν χρειάζεται επιθετικό ο ΑΠΟΕΛ: «Πρέπει οπωσδήποτε να φέρει ένα κεντρικό κυνηγό οποίος να ταιριάζει με το στυλ παιχνιδιού που θέλει να παίξει ο προπονητής».