Απόλλων: Οι εναλλακτικές για Πέδρο, Σατσέτι

Αποστολή στη Μασσαλία: Πέτρος Πετρή - Με την υποστήριξη της Ελληνικής Τράπεζας

«Πύρρειος» αποδείχθηκε η νίκη του Απόλλωνα στο «Τάσος Μάρκου», καθώς Ζοάο Πέδρο και Εστεμπάν Σατσέτι αποκόμισαν τραυματισμούς που θα τους κρατήσουν εκτός δράσης για δύο και τέσσερις εβδομάδες αντιστοίχως.

Έως το τέλος του 2018, συνεπώς, ο Σωφρόνης Αυγουστή καταστρώνει τα πλάνα του δίχως τον Πορτογάλο και τον Αργεντινό που δικαίως θεωρούνται από τα πλέον βασικά γρανάζια για την εύρυθμη λειτουργία της «κυανόλευκης» μηχανής.

Για το δεξί άκρο της άμυνας υπάρχει η προφανής επιλογή του Μάριου Στυλιανού, υπάρχει όμως και η λύση του Αντριάν Σαρδινέρο (σ.σ. έχει χρησιμοποιηθεί σε αυτήν στο παρελθόν και μπορεί να συμβάλλει πιο ουσιαστικά στην ανάπτυξη).

Για τη θέση του αμυντικού μέσου, όσο παραμένει τραυματίας ο Κέβιν Μπρου, ο Χάμπος Κυριάκου είναι η ιδανική επιλογή, καθώς έχει και την (ηγετική) προσωπικότητα, ώστε να καλύψει το κενό του Σατσέτι.

Αν ο Κύπριος διεθνής, ωστόσο, θεωρηθεί άκρως απαραίτητος για το κέντρο άμυνας, τότε οι εναλλακτικές είναι ο Ντανίλο Σπόλιαριτς (μειονέκτημα η απειρία) και ο Φακούντο Περέιρα (υστερεί σε ανασταλτικές αρετές).
 
Συνταγή… Λάτσιο
Το απουσιολόγιο, ωστόσο, δεν αποκλείεται να ωθήσει τον προπονητή του Απόλλωνα και σε τροποποίηση συστήματος. Να αφήσει δηλαδή το 4-2-3-1 και να υιοθετήσει το… ευρωπαϊκό 3-4-1-2 και δη στην εκδοχή του στο νικηφόρο 2-0 επί της Λάτσιο.

Σ’ εκείνο το παιχνίδι την τριάδα των στόπερ απάρτιζαν οι Σπόλιαριτς, Ρομπέρζ, Ουεντραόγκο και το δίδυμο των αμυντικών μέσων οι Μάρκοβιτς, Σατσέτι. Αν ο Χάμπος πάρει τη θέση του Αργεντινού και ο Σαρδινέρο τη δεξιά πλευρά, τότε ο Περέιρα ή ο Παπουλής θα μπορούν να παίξουν πίσω από το επιθετικό δίδυμο (επιλογές οι Μάγκλιτσα, Ζελάγια, Σκέμπρι και Φοπαλά).